DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Paz 15°C
Pts 18°C
Sal 19°C
Çar 20°C

Samsung telefonların fiyatı 6 yılda ne dek yükseldi? Yapılan araştırmaya göre, Samsung’un telefonlarının fiyatı 6 yıl içinde baya yükseldi. Peki, Samsung…

16.06.2020
A+
A-

Samsung telefonlarında sıradan satmak fiyatı yıllar içinde artma gösteriyor. Telefon maliyetlerinin artması, insanların eskisi değin sık telefon değiştirmemesi, geliştirilen telefon özelliklerinin artık en az düzeyde birçok telefonda yer alıyor olması Samsung’un yıllar içinde telefon fiyatlarının yükselmesine niçin oldu.

2020 yılının birincil çeyrek raporundaki rakamlarına göre Samsung’un ortalama satış fiyatı geçen yıllara tarafından, yüzde 20.7 oranında artmış. Ortaya meydana çıkan oran ile birlikte şirketin son altı yılın en yüksek seviyesine ulaştığını söyleyebiliriz. Bu gelişme, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Fold ve Galaxy Z Flip gibi ileri teknoloji cihazlara olan dinç talepten kaynaklanıyor.

Bildiğiniz gibi bu modeller şu an için epeyce yüksek fiyatlı. Yüksek fiyatlı olmalarına karşın talebin yüksek olması da gerçekte manâlı bir galibiyet olarak görülebilir. Samsung, 2014 yılının ikinci çeyreğinden bu yandan en yüksek sıradan satmak fiyatlarına ulaşmış durumda.

Peki yıllara göre nasıl büyüme gösterdi? Samsung’un 2017’de 243 dolar olan ortalama satmak fiyatı, 2018’de 251 dolar ve 2019’da 247 dolardı. Ancak bu fiyat, 2020 yılına gelindiğinde 292 dolar bandına yükselmiş durumda.

 

Samsung telefonların fiyatı ne kadar yukseldi-01

bununla birlikte, Apple, küresel gelirin yüzde 37,5’ini alarak en büyük kazanan olmaya devam ediyor. Tabii ancak, belirlenmiş yüzdeler bölgeye göre değiştirme gösteriyor olsa da ortalama alındığında karşımıza bu tablo çıkıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.