DOLAR 32,2050
EURO 35,0386
ALTIN 2.471,55
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 22°C

RED Hydrogen One ne zaman çıkacak?

02.08.2018
A+
A-

Peki FCC sertifikasını aldığına göre Red Hydogen One ne zaman çıkacak? Tahminler  Hydrogen One’ın Ağustos sonu ya da Eylül başı gibi ABD piyasasına gireceği yönünde. Aslında uzun süre önce duyurulmuş bir telefon olmasına rağmen donanımsal özellikleri hala gizemini koruyor. FCC sertifikası ise bu gizemli perdeyi biraz aralamış gibi görünüyor.

Sertifikaya göre Hydrogen One 4510 mAh’lik devasa bir pille geliyor. Şimdiye kadar paylaşılan fotoğraflarda cihazın arkasında pinler yer alıyordu. FCC sertikasında da doğrulanan bu pinler RED Hydrogen One için firmanın aparatlar sunacağının göstergesi.

RED Hydrogen hayallerinizi yıkacak!

RED Hydrogen Geekbench puanı ile birlikte holografik ekranlı akıllı telefonun önemli bir özelliği ortaya çıkmış durumda. Öte yandan, ortaya çıkan bu detay ürünü bekleyen kullanıcıların canını sıkacak.

İşlemci konusunda hala bir belirsizlik var. İlk gelen bilgiler sertifikada işlemci konusunda bir atıf olmadığı yönünde. Bu ayın başında ortaya çıkan bilgiler ise cihazın geçen senenin işlemcisi Snapdragon 835‘e işaret ediyordu. Bu bilgiyi doğru kabul edersek, Hydrogen One belli ki sadece kameraya odaklanıyor. Ve firma geçen seneden beri hazırlıkları süren telefonu daha da geciktirmemek için donanımda bir değişikliğe gitmemiş gibi. Cihaz geleneksel bir 16:9 ekrana sahip olacak.

Bu arada FCC sertikasında Hologram teknolojisi hakkında bir atıf bulunmuyor. Ancak firma geçen seneden beri bu özelliğin üzerinde duruyor. Böyle düşününce RED Hydrogen One hologram teknolojisi kullanan ilk akıllı telefon olacak gibi görünüyor.

RED Hydrogen One kamerası

Telefonun en çok merak edilen donanımı ise kamerası. Ne yazık ki cihazın kaç MP çözünürlüğünde bir kamera kullandığı hala belli değil. Ancak RED kamera sekrörünün en tepesinde yer alan firmalardan biri. RED’in karşımıza yüksek bir piksel değerinden çok, daha büyük bir sensörle çıkma ihtimali var. Bildiğiniz gibi dijital  fotoğraf kalitesini belirleyen temel etkenlerden biri sensörün ışık hassasiyeti ve büyüklüğü. RED akıllı telefonun arkasında yer alan devasa büyüklükte objektifinde telefon kameraları arasında böyle bir devrim yapması bekleniyor.

Bu arada sertifikaya göre telefonda iki adet çift kameralı kurulum şeklinde toplam dört adet sensör bulunuyor. Bu ibare RED telefonun toplam dört kamera ile mi geleceğine işaret ediyor? Doğrusu görsellerde arkada optik zoom destekli tek ve büyük bir kamera görünüyor. Acaba tek büyük kamera da çift sensör mü kullanıldı? Ön tarafta yer alan çift kamera sensörü ise yüz tanıma teknolojisine işaret edebilir. Telefon hakkında daha fazla bilgiye erişmek için piyasaya çıkmasını bekleyeceğiz gibi görünüyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.