DOLAR 32,3901
EURO 34,7461
ALTIN 2.406,40
BIST 10.195,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Sağlığınız İçin Hareket Edin

23.06.2020
A+
A-

HAREKET ETMEK kas ve asap sistemimiz için oldukça önemlidir. Bu yüzden gün içerisinde kısıtlı olabilecek hareketlerinize haftada 3-4 spor yaparak değerlendirmelisiniz.

HAFTADA 3-4 KEZ SPOR YAPIN

Sağlıksız besin ve hareket etmemek bedenimizde gözden düşmüş kilolara neden olur. Bunun sonucunda fazla kilo alır ve metabolizmanızın yavaşlaması gibi nedenlerle karşılaşabiliriz. Metabolizmamızın yavaşlamasından nedeniyle organlarımızda da negatif etkiler görebiliriz. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Sedat Bekler, uzun süre hareket etmemenin adale ve sinir sistemine oldukça zararlı olduğunu söyleyerek haftada 3-4 defa 30-60 dakika arasında spor yapmanın sağlığımız için olumlu olacağını söyledi. Açıklamalarına sürekli Bekler, “Maddi aktivite temel olarak kas ve iskelet sisteminin düzgünlüğünü sağlamanın yanı sıra kilo alımını önler, kalp ritmini düzenler, bağırsak fonksiyonlarını normalleştirir.

Akciğerin kapasitesini artırmak, kan akışını artırarak oksijenin bütün hücrelere dağılımını karşılamak, su, tuz ve mineral seviyesini dengede tutmak gibi faydalar sağlar. Maddi durağanlık aynı zamanda fena beslenmeye de zemin hazırlayacağından obezite zorunlu hale kazanç. Buna yan olarak kardiyovasküler hastalıkların en önemlilerinden biri olan hipertansiyon riski artar. Tembel kişilerde metabolizma yeterince etkin olamayacağı için organ sistemlerinde sağlığa zararlı hücresel toplulukları oluşması yani kanser gelişmesi de mümkün bir durum haline gelir. Şunu da unutmamak gerekir ancak fiziksel hareketsizlik tüm dünyada ölüme niçin olan tehlike faktörleri aralarında üstteki sıralarda yer alır.” dedi.

Dingin yaşamın getirisi olan pozitif kilolar eklemlere yüklenerek zorlama oluşturur. Bu baskının da sırt-boyun, diz ağrılarına neden olabileceğini ifade eden Uzmanı Dr. Sedat Bekler, Bedensel aktiviteyle yürek ritmi düzenlenir ve kalbin kan akışını artırarak kalp krizi riskini azaltır. başkaca insülin salınımı ve şeker metabolizması üstünde yapacağı olumlu etkilerle damar içinde oluşacak problemlerin önüne geçerek yeniden kardiyovasküler rahatsızlık riskini azaltır. bununla birlikte spor gerçekleştirmek stres hormonlarını -dengesizliği hastalıkların en kayda değer tetikleyicilerinden biridir- düzenleyeceği için öteki birçok hastalığın da oluşumunun önüne geçer. Televizyon ve bilgisayar kullanımını günde en fazla 2 saat şeklinde sınırlandırmak gerekir. Bu aktiviteler yerine hafif tempolu koşu ya da yürüyüş gibi düşünce ve ceset sağlığımız açısından yardımcı aktiviteler yapılması seçim edilmelidir.” açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER Ajda Pekkan Evde Spor Yaptığı Anları Paylaştı

Ajda Pekkan Evde Spor Yaptığı Anları Paylaştı

Evde Spor Yapan Yaşlı Çiftten

Evde Spor Yapan Yaşlı Çiftten “Evde Kal, Güçlü Kal” Çağrısı

Regl Döneminde Yapabileceğiniz Egzersizler

Regl Döneminde Yapabileceğiniz Egzersizler

Spor Yaparken Sakatlanmalara Dikkat

Spor Yaparken Sakatlanmalara Uyarı

İLİşKİLİ GALERİLER Fazla Spor Yapmak Genç Kadını Tanınmaz Hale Getirdi

Fazla Spor Yerine Getirmek Genç Kadını Tanınmaz Hale Getirdi

Yoğun Egzersiz Sağlığınızı Sizden Alabilir!

Yoğun Egzersiz Sağlığınızı Sizden Alabilir!

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Günlük Egzersiz

Evden Çıkmadan Yapabileceğiniz 5 Jurnal Alıştırma

Yunus Günçe Kaldırımda Spor Yaptı

Yunus Günçe Kaldırımda Spor Yaptı

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.