DOLAR 32,3733
EURO 34,5831
ALTIN 2.381,24
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 19°C

Saç Bakımında Dikkat Edilmesi Gerekenler

16.06.2020
A+
A-

Saç bakımında uyarı edilmesi gerekenler ayrıca saç türü ile keza de kişilerin beklentileri ile alakalıdır. Genel manada bakım aşamasında nelere dikkat edilmesi gerektiğini sizin için derledik. Uzmanların da yorumları ile saç bakımının alfabesini sizin için oluşturduk! İşte teferruat!

SAÇ BAKIMINDA DUŞ ALINAN SUYUN SICAKLIĞI ÖNEMLİ Mİ?

Saç bakımında dikkat edilmesi gerekenler kapsamında şahısların banyo sularının deha saç kalitesi kapsamında büyük bir öneme sahip olduğunun belirtilmesi gerekiyor.

Sıcak su saç köklerini en net şekilde zayıflatan faktörler aralarında yer alır.

Keza fazla sıcak su saç derisinin tahriş olmasını ve egzamaların görülmesini de artırabilir.

Fazla soğuk suda ise net bir temizleme almak güç olabilir. böylece ph dengesi ideal olan biri su ile ılık olarak saçların yıkanması fazla daha dürüst olacaktır.

Sıklıkla yıkanmak da saçları yıpratabilecek hususlar aralarında bulunuyor. Saçların daha artı yıpranmaması için bütün bu hususların göz önünde bulundurulması ve banyonun da bakım ritüelinin bir parçası olarak görülmesi gerekir.

Bu hususlar göz önünde bulundurulduğunda aslına bakılırsa saç bakımının ne derece manâlı bir seviyede ve hassas bir dengede olduğunu yeniden görebilirisiniz.

SAÇ BAKIMINDA HANGİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİDİR?

Saç bakımında uyarı edilmesi gerekenler aralarında saç bakım ürünlerinin seçimi de büyük önem arz eder. Bu kapsamda kişilerin şu alternatiflere göz atması gerekiyor;

Saç bakım aşamasında doğal kaynaklara yönelebilirsiniz. Son senelerde trend genel olarak doğal kaynaklar üzerinde ilerliyor.

Zeytinyağı, sirke ve bal bu alanda en sık kullanılan seçenekler arasında bulunuyor.

Kullanılan ürünün içeriğinin doğal olması ve endüstriyel olmaması bakımdan alacağınız sonucu direkt olarak etkileyecektir.

Saç bakım aşamasında dermokozmetik ürünler de oldukça verimlidir. Dermatolojik olarak gerekli olan bütün denetimlerden geçirilmesi bu ürünlerin kalitesinin en net noktalarındandır.

Bu ürünler doğruca saçın tekrar canlılığını kazanması için bir fırsat sunulmaktadır. Saçların canlılığını kazanması genetik faktörler değin sizin müstakil olarak yapmış olduğunuz bakımlara tarafından de metamorfoz gösterebilmektedir.

SAÇ BAKIMINDA BESLENMENİN ÖNEMİ

Saçın kalitesini tekrar kazanabilmek için beslenmenize de itina göstermelisiniz. Vitamin ya da demir eksikliği görülen kişilerde saçlara dıştan her ne kadar bakım yapılsa da istenen etkinin bir türlü elde edilemediğinin de dile getirilmesi gerekir. bu nedenle kıymetli yağlar bağlamında zengin olan ürünlerin tüketimine ve su içmeye büyük tartma vermelisiniz. Su içmeyen kişilerin saçlarında büyük oranda cansızlık meydana gelebilmektedir.

SAÇ TÜRÜNÜZÜ BİLİN!

Saç türünüzü tanımanız keza bakım ritüelinin oluşturulmasını ayrıca de bakım malzemelerinin seçilmesini yönlendirecek esas faktördür. Bu alanda şahısların elbette kuru, yağlı ya da adi bir saç tipine sahip olup olmadığını bilmesi gerekir. hem saç derisinde egzama ya da döküntü gibi sorunlar olup olmadığı da incelenmelidir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.