DOLAR 32,2115
EURO 35,0330
ALTIN 2.506,44
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Az Bulutlu
İstanbul
21°C
Az Bulutlu
Pts 22°C
Sal 25°C
Çar 22°C
Per 23°C

PlayStation 5 ile Xbox Series X’e büyük şok! Tokyo Game Show 2020 etkinliği için alınan bir karar, PlayStation 5 ve Xbox Series X için iyi olmadı…

08.05.2020
A+
A-

Computer Entertainment Supplier’s Association ve Nikkei Business Publications, Inc. kadar düzenlenen bu faaliyet, 22 Ağustos 1996 tarihinde oyuncuların hayatına girdi. Bilindiği üzere TGS etkinlikleri, Japonya’nın Chiba kentinde düzenleniyor.

Teknoloji namına şimdiye değin düzenlenen en büyük etkinliklerden birisi olan CES 2020 (Alıcı Elektroniği Fuarı), COVID-19 salgınından etkilenmedi. Maalesef çoğu büyük organizasyonun Corona virüsü yüzünden iptal edildiğine şahit olduk.

Dünyanın dört bir yan etkinliklerin iptal edilmesi, keza teknoloji alanını hem de oyun dünyasını olumsuz bir şekilde etkiliyor. TGS etkinliklerini düzenleyen firmalar, salgına karşısında bir önlem almaya karar verdi. Peki o karar ne?

Küresel şartlar göz önüne alındığında akla yatkın bir karar olan iptal kararı, TGS 2020 etkinliği için de geçerli oldu. Bu bağlamda 24 Eylül 2020 – 27 Eylül 2020 tarihleri arasında düzenlenmesi beklenen video oyun fuarı, ne eyvah ki ziyaretçilere kapılarını kapattı.

Bu karar, TGS tarihinde bir ilk olarak kayıtlara geçecek. Zira daha önce böyle bir iptal kararı ile sekteye uğramayan popüler oyun fuarı, 2020 Tokyo Olimpiyatları ile benzer kaderi paylaşıyor. İki faaliyet de kendisini sevenleri üzdü.

Henüz önüne geçilemeyen COVID-19 salgını, geleceği öngörülemez kılıyor. Bu etkinlikte PlayStation 5 ile Xbox Series X’in yer alması bekleniyordu. Yeni cins konsolların piyasaya sürülmeden önce burada yer alması, onlar için büyük bir fırsat olacaktı.

Computer Entertainment Supplier’s Association ve Nikkei Business Publications, Inc. göre alınan bu karar hakkında az önce diğer bir veri mevcut yok. Birçok şirket, bu etkinliğin çevrim içi bir şekilde düzenleneceğine inanıyor.

Olasılıkla bu yılın son büyük etkinliği olarak hatırlanacak olan Tokyo Game Show 2020, internet üzerinden düzenlenebilir mi? Eğer düzenlenebilirse başarılı olabilir mi? Siz bu konu hakkında neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.