DOLAR 32,4003
EURO 34,6587
ALTIN 2.392,12
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 17°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 19°C

Elon Musk’ın Dogecoin Etkisi

Elon Musk’ın Dogecoin üzerindeki etkisi inceleniyor. Dogecoin’in değeri üzerindeki değişiklikler ve Elon Musk’ın kripto para piyasasına olan katkıları ele alınıyor.

16.04.2024
A+
A-

Uzun bir sessizliğin ardından, kripto para dünyasında yeri olan Elon Musk geri döndü. Üstelik attığı tek bir tweet ile Dogecoin (DOGE) fiyatı yeniden canlandı. Gece saatlerinde paylaştığı eğlenceli görsel, DOGE yatırımcılarını sevindirdi. Diğer yandan, kripto para piyasasında da dalgalanmalara yol açtı.

Peki, Elon Musk’ın bu hamlesi Dogecoin fiyatını nasıl etkiledi? Tabii ki yükseliş ile! Musk’ın paylaşımı Dogecoin fiyatını bir miktar etkiledi. En büyük meme coin olan Dogecoin’in (DOGE) fiyatı, Elon Musk’ın paylaşımı ile dalgalandı. Musk’ın Bitcoin parodisine adanmış bir başka meme daha yayınlamasının ardından yükseldi. Üstelik, %5’ten fazla artış gösterdi.

Musk, 1979 yapımı komedi filmi Monty Python’s Life of Brian’daki popüler bir şakanın bir varyasyonunu paylaştı. Milyarder, ana akım medyayı tarihi komedi filmindeki piyadelerin üyeleri olarak tasvir etti. Musk, ana akım medyanın, piyasa değerine göre en büyük 10 kripto para birimi arasında yer alan popüler meme coin’i kapsamak zorunda oldukları için eğlendiğini belli ediyor.

Yine de Musk kaynaklı fiyat artışı oldukça kısa sürdü. Bu da milyarderin sosyal medya paylaşımlarının gücünün azaldığı anlamına geliyor. Tartışmalı girişimci, Kriptokoin.com olarak da bildirdiğimiz üzere Dogecoin’i 2021’de ilgi odağı haline getirmekten ve sonuçta meme coinin piyasa değeri açısından dördüncü sırayı almasına ve kısa süreliğine piyasa değeri olarak 85 milyar doları aşmasına neden olan devasa rallisini ateşlemesinden büyük ölçüde sorumlu.

Elon Musk’ın Dogecoin Geçmişi

Elon Musk'ın Dogecoin Geçmişi

Geçtiğimiz boğa sezonunda Dogecoin (DOGE) fiyatını yükselişe taşıyan Musk, uzun bir aradan sonra attığı tweet ile DOGE’yi yeniden gündemde getirdi. Bu paylaşım sonrasında Dogecoin fiyatında çalkantılı bir yükseliş gerçekleşti. DOGE, Musk gönderisi ile %6 değer kazanarak 0,14 dolara kadar yükseldi. Ancak artış uzun sürmedi, zira daha geniş piyasada düşüş hakim hale geldi.

Elon Musk’ın Dogecoin’e desteği, DOGE yatırımcıları arasında büyük bir heyecan yarattı. Birçok yatırımcı, Musk’ın bu paylaşımının DOGE fiyatını daha da yukarılara taşıyacağına inanmakta. Musk, uzun yıllardır Dogecoin’i destekleyen en önemli isimlerden biri. Geçmişte yaptığı açıklamalar ve yatırımlar ile DOGE’nin popülerleşmesine büyük katkı sağladı.

Mevcut Durum ve Dogecoin Fiyatı

Mevcut Durum ve Dogecoin Fiyatı

DOGE fiyatı, Elon Musk’ın gönderisinin çoğunluğa ulaşmaya başladığı sıralar yükseliş gösterse de, daha sonra düşüş yaşadı. Bu düşüş, piyasadaki genel kan kaybından kaynaklı idi. Öncelikle, en büyük kripto para birimi Bitcoin 62.000 dolar seviyelerine geriledi. Ayrıca piyasa değeri ile ilk 100 içerisinde yer alan birçok coin, yüzde 10 civarı kayıplar yaşadı.

Sonuç olarak, Musk’ın son paylaşımının kripto para piyasası üzerinde ne gibi bir etkisi olacağını kesin olarak söylemek zor. Kripto para piyasası oldukça değişken bir piyasa ve ani fiyat dalgalanmaları yaşayabiliyor. Yatırımcıların, Musk’ın paylaşımlarına ve diğer piyasa etkenlerine dikkat ederek bilinçli yatırım yapmaları önemli.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.