DOLAR 32,3798
EURO 35,0589
ALTIN 2.326,60
BIST 9.114,25
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Cts 22°C
Paz 22°C
Pts 24°C
Sal 18°C

Realme 6 Pro vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro Realme 6 Pro vs Xiaomi Redmi Note 9 Pro videosu ile karşınızdayız. Bu videomuzda her iki cihazın özelliklerine…

15.07.2020
A+
A-

Son zamanların popüler 2 cep telefonunu bu video da karşılaştırıyoruz. Fiyat performans oranlarıyla dikkat çeken ve  kullanıcılar tarafından oldukça tercih edilen bu her 2 cihaz kullanıcısına neler sunuyor? Hangi cihaz bu karşılaştırmada tercih edilmeli? Sözü daha fazla uzatmadan sizi video ile baş başa bırakalım. İyi seyirler

Realme 6 Pro’yu nereden satın alabilirim?

Realme 6 Pro’yu buraya tıklayarak bağlantı üzerinden satın alabilirsiniz.

Redmi Note 9 Pro’yu nereden alabilirim?

Redmi Note 9 Pro’yu buraya tıklayarak Hepsiburada üzerinden satın alabilirsiniz.

Realme 6 Pro özellikleri ile kullanıcılara neler sunuyor?

Realme 6 Pro’nun ekranına bakacak olursak ön tarafta 6.6 inç büyüklüğünde IPS LCD bir panel  ile karşılaşıyoruz. Bu ekran FHD+ çözünürlüğünde ve 399 ppi değerine sahip. Ekran tarafında bu cihazı en önemli özelliklerinden biri 90 hz tazeleme hızına sahip olması. Bu tazeleme hızı bu cihazı oldukça öne çıkartıyor. Malzeme olarak da yan tarafta plastik arka tarafta ise cam bir malzeme kullanılmış.

Arka tarafta ek olarak cihazın yukarıdan aşağı doğru sıralanmış 4 adet kamerası ile karşılaşıyoruz. Elde tutuş hissiyatı konusunda da oldukça başarılı olan cihaz gücünü Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor. Genel kullanımlarda akıcı bir deneyim sunan cihaz bu başarısını oyun tarafında da sürdürüyor.  İşlemciye ek olarak bu cihazda 8 GB RAM ve 128 GB depolama seçeneği bulunuyor.

Kamera tarafında da Realme 6 Pro’nun ana kamerası 64 megapiksel  çözünürlüğünde ve f/1.8 diyafram açıklığına sahip. Bu ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüğünde 119 dereceye sahip bir geniş açı kamerası, bir adet 2 megapiksel çözünürlüğünde makro ve bir adet 12 megapiksel çözünürlüğünde optik kamera eşlik ediyor. Bu cihazın kameraları  ile 4K30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Batarya tarafında da Realme 6 Pro’nun 4300 mAh büyüklüğünde bir bataryası bulunuyor. Genel kullanım için oldukça başarılı olan bu batarya 30W hızlı şarj desteği ile birlikte geliyor. Bağlantı olarak da Realme 6 Pro’da  Wi-Fi 5 ve Bluetooth 5.1 teknolojisi yer alıyor. Maalesef cihazda NFC bulunmuyor.

Xiaomi Redmi Note 9 Pro özellikleri

Cihazın ön tarafına bakacak olursak6.67 inç büyüklüğünde IPS LCD bir ekran ile karşılaşıyoruz. Bu ekran FHD+ çözünürlüğünde ve 395 ppi değerine sahip. Tasarım tarafında ise cihazın ön kamerası ekranın üst orta kısmına konumlandırılmış. Malzeme olarak da cihazın yan taraflarında plastik , arka tarafında ise cam bir malzeme kullanılmış.

Arka tarafın detaylarına bakacak olursak kare içerisinde yer alan 4 adet kamera ile karşılaşıyoruz.Cihaz gücünü ise son zamanların popüler işlemcisi Snapdragon 720G işlemcisinden alıyor.Bu işlemci performans olarak oldukça başarılı. Oyun ve genel kullanımda oldukça akıcı bir deneyim sunan bu işlemciye 6 GB RAM ve 64 GB depolama eşlik ediyor. Bu cihazın farklı versiyonları da bulunuyor.

Kameranın detaylarına bakacak olursak Redmi Note 9 Pro’nun arka ana kamerası 64 megapiksel çözünürlüğünde ve f/1.89 diyafram açıklığına sahip. Bu ana kameraya 8 megapiksel çözünürlüğünde bir geniş açı kamerası, 5 megapiksel çözünürlüğünde bir adet makro kamera ve derinlik algılayıcı sensör eşlik ediyor. Redmi Note 9 Pro ile ile 4K 30 FPS video kaydı yapabiliyorsunuz.

Telefonun batarya tarafında ise 5020 mAh büyüklüğünde bir batarya ile karşılaşıyoruz. Bu batarya 30W gücünde bir adaptör ile şarj oluyor. Oldukça büyük olan bu batarya ile oldukça uzun bir gün geçirebiliyorsunuz. Bağlantı tarafında ise Redmi Note 9 Pro’da Wi-Fi 5, Bluetooth 5.0 ve NFC teknolojisi bulunuyor.

Siz bu iki cihaz arasından hangisini tercih ederdiniz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.