DOLAR 32,3533
EURO 34,7853
ALTIN 2.394,04
BIST 10.264,81
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
15°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Apple, Samsung’dan hangi teknolojileri aldı? – Video

04.05.2018
A+
A-

Apple’ın Samsung’dan aldığı veya esinlendiği ilk teknoloji, kalem noktasında karşımıza çıkıyor. Samsung’un , 2011 yılında ürettiği ilk Galaxy Note modeli ile kullanmaya başladığı S-Pen, bu serinin fanatiklerinin oluşmasını sağladı. Aradan geçen yıllar sonrasında ise, Apple’ın ilk iPad Pro modeliyle birlikte, tabletinde kaleme yer verdiğini görüyoruz.

İkinci bir teknoloji ise kablosuz şarj teknolojisi. Samsung’un 2015 yılından itibaren kullanmaya başlamış olduğu kablosuz şarj teknolojisi, telefon için büyük bir avantaj olmayı başardı. Apple ise 2017 yılında ürettiği iPhone 8 serisi ve iPhone X modelleri ile birlikte, kablosuz şarj teknolojisini, markanın fanatiklerinin hizmetine sundu.

Samsung, kendi panelini üreten nadir firmalardan biri. Yıllardır kullandığı Super AMOLED paneller, bazı kesimler tarafından beğenilirken, bazı kesimlerce de eleştirilere maruz kaldı. Uzun bir süre boyunca IPS panelde ısrarcı olan Apple ise, iPhone X modeli ile birlikte, hem AMOLED ekran kullanmaya başladı, hem de pazardaki en büyük rakibine önemli bir gelir kapısı oluşturdu.

Ekran demişken, ekran tasarımlarına da değinmeden olmaz. S6 Edge ve S6 Edge+ modelleri ile köşeden köşeye ekran deneyimini başlatan Samsung’un hemen arkasından, pazardaki diğer üreticiler de bu furyaya ayak uydurdu. Apple ise bu tasarım anlayışına iPhone X ile geçtiğinde, aradan 3 yıla yakın bir zaman geçmişti.

Galayx Note 8, arka kamerasında çift OIS destekli kameralar ile gelen ilk akıllı telefon oldu. Özellikle video çekenler için hayat kurtarıcı olan bu özellik, Note 8’in video konusundaki başarısını destekleyen en önemli unsurlardan oldu. Apple ise bu teknolojiyi iPhone 8 Plus ve iPhone X modelleri ile takip etti.

Bu videomuzda, Apple’ın Samsung’dan aldığı önemli teknolojileri derledik. Sizce, markalar birbirlerine ne kadar ilham oluyor? Markaların rakiplerinden aldığı teknolojiler ne kadar özgün veya özelleştirilmiş oluyor? Yorumlarınızı bekliyoruz!

:: Apple, Samsung’dan hangi teknolojileri aldı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.