DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 13°C
Yağmurlu
İstanbul
13°C
Yağmurlu
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 23°C

Önemli uyarı: ‘Seyahat yasağı gelmezse bu renkler değişebilir’

03.03.2021
A+
A-

Sözcü Gazetesi’nin haberine göre Türkiye genelinde vaka sayılarına göre bölge bölge kontrollü normalleşme dün resmen başladı. Yeni tedbirler düşük (mavi), orta (sarı), yüksek (turuncu) ve çok yüksek (kırmızı) riskli illere göre alındı. Düşük ve orta riskli illerde kısıtlama esnetildi. Kısıtlamaların esnemesi ile birlikte şehirler arası yasağın gelmesi yönünde uzmanlardan uyarı geldi.

Çünkü aylardır evinde kapalı kalan vatandaşlar rehavete kapılıp seyahat edebilir. Hatta bu kişiler virüs taşıyorsa, yüksek riskli ilden çevresindeki daha az riskli illere gidebilir. Böylece virüs bir anda yayılarak harita değişebilir.

KISITLAMA OLMALI

Bu konuda uzmanlar şöyle diyor: “Kırmızı bölgelerde ciddi karantina önlemlerinin alınması gerekiyor. İller arasındaki geçişin mutlaka sınırlandırılması gerekiyor. Örneğin Trabzon’dan kalkan bir kişi nasılsa düşük risk var diyerek başka bir bölgeye gitmemeli; gidecekse de ya HES kodu uygulamasıyla ya da başka bir kontrol mekanizması ile bunun yapılması gerekiyor.”

Öte yandan İçişleri Bakanlığı’nca dün yayınlanan genelgede ise seyahat kısıtlamasının 2 hafta sonra gündeme alınacağı açıklandı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.