DOLAR 32,2551
EURO 34,8510
ALTIN 2.431,29
BIST 10.080,16
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Çar 19°C
Per 22°C
Cum 22°C
Cts 22°C

Önemli Bir Kaynağa Göre Xbox Game Pass, 2021 Yılında iOS’a Gelecek

09.10.2020
A+
A-

Microsoft’un oyunseverler için sunduğu etkileyici bir abonelik hizmeti var. Xbox Game Pass olarak isimlendirilen bu hizmet, oyuncuların aylık ödeme yaparak çeşitli yayıncıların oyunlarına erişmelerini sağlıyor. Oyunseverlerin; Xbox, Windows 10 ya da Android platformları üzerinden ulaşabildikleri bu özelliğe iOS kullanıcıları ne yazık ki erişemiyordu. Ancak görünüşe göre Microsoft, bu hizmeti iOS platformuna getirmek için çalışmalarını sürdürüyor. 

Business Insider’da yer alan bir habere göre Xbox’ın bir numaralı ismi Phil Spencer, çarşamba günü çalışanlarıyla bir toplantı gerçekleştiriyor. Bu toplantı kapsamında Xbox Game Pass’in iPhone ve iPad’lere de gelmesini istediğini söyleyen Spencer, Apple’ın ağır şartlarına rağmen sorun yaşamayacakları bir çözüm bulunmasını talep ediyor. İddialara göre Microsoft, 2021 yılında tarayıcı tabanlı bir çözümle Xbox Game Pass’i iPad ve iPhone kullanıcılarına getirecek.

Xbox Game Pass

Apple, App Store’a eklenen uygulamaları en ince detayına kadar inceliyor. Bu bağlamda her isteyenin, App Store’da bir uygulama yayınlamayacağını söyleyebiliriz. Hatta bu bağlamda Epic Games’in Fortnite Mobile’a oyun içi ödeme sisteminin nelere mal olduğunu hepimiz biliyoruz. Microsoft’un bu konuda ne tür bir çalışma yapacağı, iOS için Xbox Game Pass’in bir uygulama mı olacağı yoksa daha farklı bir çözüm mü bulunacağını zaman gösterecek.

Az önce sizlere, Microsoft’un tarayıcı tabanlı bir çözümle Xbox Game Pass’i iPad ve iPhone kullanıcılarına getireceğinin iddia edildiğini söylemiştik. Bu olasılık, çok yüksek bir ihtimal gibi görünüyor. Çünkü Apple’ın politikalarında tarayıcı tabanlı çözümler için herhangi bir kısıtlama yok. Yani Microsoft, bu tür bir çözümle Xbox Game Pass’te yer alan oyunlara erişim sunabilir. Ancak bu çözümün Apple tarafından da bilineceğini düşündüğümüzde, Apple’ın yeni bir adım atma olasılığını da unutmamak gerek.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.