DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 19°C

NASA’ya göre yatak odanızdaki bitkiler sağlığınız için çok önemli

NASA soğuk algınlığı, insomnia ve göğüs sıkışması için yatak odalarında bulundurulması gereken bitkileri paylaştı. NASA’ya göre yatak odasında kesinlikle bulunması gereken 3 bitki aloe vera, İngiliz sarmaşığı ve areka palmiyesi.

18.12.2023
A+
A-

Araştırmaya göre, bazı bitkiler bahçemizde güzel göründüğü kadar evimizin içinde de faydalı olabilir. Uzmanlar uzun zamandır ev bitkilerinin faydalarından bahsediyordu. Bilim insanları artık başucunuza biraz yeşillik koymanın uykunuza ve sağlığınıza iyi gelebileceğini söylüyor.

Bitkilerin odalarımızdaki varlığı hava kirliliğini gidermesinin yanı sıra stresi ve anksiyeteyi önemli ölçüde azaltıyor.

NASA ve American College tarafından yürütülen araştırmada yatak odamız için en uygun bitkiler listelendi. Bu bitkilerden üç tanesi; areka palmiyesi, alove vera ve İngiliz sarmaşığı. Bu bitkilerin faydalarıise şu şekilde:

AREKA PALMİYESİ

Madagaskar areka palmiyesi, hava kirliliğini giderme konusunda rakipleri içerisinde bir numara.

Araştırmacılar, areka palmiyesinin havadaki nem oranını yükselttiğinden soğuk algınlığına ve sinüs sorunlarına yatkın herkes için mükemmel bir çözüm olduğunu söylüyor. Bu da nefes almayı çok daha kolay hale getirerek daha çabuk uykuya dalmanıza yardımcı oluyor.

ALOE VERA

Bakımı kolay ve her evde estetik açıdan hoş görünen aloe vera bitkisi, hava temizleme konusunda NASA tarafından seçilen en iyi bitkilerden biri. Aloe vera gece boyunca sürekli olarak oksijen salıyor, bu da onu ideal bir yatak odası bitkisi yapıyor.

İNGİLİZ SARMAŞIĞI

Daha çok Noel’le ilişkilendirilen sarmaşıkk aslında yatak odası bitkisi olmak için çok ideal. American College araştırmacıları, özellikle İngiliz sarmaşıklarının yalnızca 12 saat içinde havadaki küfün yüzde 78’ini yok ettiğini buldu.

Listenin devamında Cüce hurma palmiyesi, Çin herdemyeşili, Barış çiçeği gibi diğer türler bulunuyor.

NTV

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.