DOLAR 32,5681
EURO 34,7244
ALTIN 2.492,75
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 20°C

MIUI 11, Xiaomi telefonlarını Güneş ile birleştirdi DxOMark puanı ile kendisinden söz ettiren Xiaomi Mi 9T Pro, MIUI 11 güncellemesi ile ilginç bir özelliği…

20.11.2019
A+
A-

Bazı akıllı telefonların ortak sorunlarından bir tanesi olan açık hava, sahip olduğu koşullar nedeni ile telefonların ekran parlaklığı performansını olumsuz bir şekilde etkileyebiliyor.

Böyle bir durum karşısında hazırlıksız yakalanmamak için önlemler alan bazı üreticiler, havanın veya bulunulan ortamın durumuna göre kendi kendini aktif edebilen özel bir yüksek parlaklık modu kullanıyor.

En güncel MIUI 11 güncellemesini inceleyen bazı kişiler, Mi 9T Pro/Redmi K20 Pro kullanıcılarını ilgilendiren bir özelliği keşfetti. Bu özellik, “Sunlight Mode” adını taşıyor. “Güneş Işığı Modu” olarak adlandırılan özellik ne yapıyor?

İlgili mod, alınan bilgilere göre telefonunuzun ekran parlaklığının seviyesini güneş ışığının altında değiştiriyor. Bir başka deyiş ile cihazınızı güneş ışığının altında kullandığınız takdirde daha parlak bir ekrana sahip olacaksınız.

Yeni mod, telefonunuzun ekran parlaklığını otomatik parlaklık modu kapalı iken mevcut ortamın ışığına göre ayarlıyor. Bunun dışında Güneş Işığı Modu için belirlenen bazı özel şartlar var.

Eğer bulunulan ortamın veya çevrenin güneş ışığı seviyesi 5 saniye boyunca 12.000 “lux” eşiğini geçerse bu mod kendisini aktif ediyor. Kendi kendini aktif eden mod, ekran parlaklığını en yüksek seviyede tutuyor.

MIUI 11

Eğer “lux” seviyesi 2 saniye içerisinde 12.000 eşiğinin altına düşerse ekran parlaklığı eski haline dönüyor.  Tamamen şartlara göre hareket eden sistem, kullanıcılara yardımcı olacak gibi duruyor.

Işık yoğunluğu veya aydınlatma birimi olarak adlandırabileceğimiz “lux” birimi, yeni yazılım için en kilit faktör olarak kullanıcıların karşısına çıkıyor. Otomatik parlaklık ile uğraşmak istemeyenler yüzü gülüyor.

Artık her seferinde ekran parlaklığınızın yüzdesi ile oynamanıza gerek kalmadı. Bu ayar, yeni yazılım tarafından yönetiliyor. Henüz daha çok yeni olan mod, ilerleyen günlerde çoğu Xiaomi modelinde kullanılabilecek.

Xiaomi Mi 9T Pro MIUI 11 güncellemesi için neler düşünüyorsunuz?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.