DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Sağlık Durumu Bakanı AVM’ler için uyardı: “Risk devam ediyor!” Kısa bir vakit önce sosyal medyada gündeme gelen AVM kuyruğu meselesinin yankıları sürüyor. Afiyet Bakanı…

12.05.2020
A+
A-

21 Mart 2020 tarihinde kapatılan alışveriş merkezleri, çoğu insanın kendi evinde süre geçirmesine neden oldu. Bu bağlamda uzun bir süredir hizmet vermeyen AVM’ler bir anda dolup taştı. Afiyet Bakanı kendi Twitter hesabından uyardı.

Hayatın normalleşmesi adına devreye sokulan “kademeli normalleşme” ve “kontrollü sosyal yaşam” uygulamaları, bir terslik olmazsa devam edecek gibi duruyor. Ne eyvah ki daha ilk anlardan itibaren görülen kalabalıklar, bu uygulamaları etkileyebilir. Zira AVM kuyruğu temalı paylaşımların yankıları sürüyor.

Kendi Twitter hesabından bu konu ile ilgili bir mesaj paylaşan Dr. Fahrettin KOCA, şu sözleri kullandı: “Bugün, AVM önlerinde uzun kuyruklar, AVM kapılarında yığılmalar oluştu. Sosyal mesafe kuralına genelde uyulmadı. Maske takmayanlara bile rastlandı. Ne maske, ne sosyal uzaklık, tek başına koruyucu yok. Tedbirler bütün olmalı. Risk devam ediyor. Mecburi değilsek evde kalalım.

Yaptığı uyarıda bilhassa maske kullanımına ve sosyal uzaklık kuralına aksan yapan Afiyet Bakanı, daha önce de sosyal mesafe kuralının önemi hakkında konuşmuştu. Sağlık Durumu Bakanlığı bu durumu incelemeye devam ediyor.

Fahrettin Koca açıklamaları

Twitter açık havada başka internet platformlarında da gündeme gelen bu mevzu, salgının en yoğun olduğu ilçelerde yaşanan olaylar sebebi ile gündemde kalmaya devam ediyor.  Sağlık Bakanlığı ise henüz bu konu hakkında bir yorumlama yapmadı.

AVM kuyruğu meselesi önümüzdeki günlerde de konuşulacak gibi duruyor. Alışveriş merkezlerinde görülen bu manzaralar hakkında neler düşünüyorsunuz? Sizce normalleşme sürecinde bir değişiklik yapılacak mı?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.