DOLAR 32,5629
EURO 34,8962
ALTIN 2.428,69
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 24°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
24°C
Hafif Yağmurlu
Çar 22°C
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 17°C

iPhone 11 öncesinde DxOMark puanları değişti!

18.09.2019
A+
A-

Tüm kameraların aynı anda çalışması hem fotoğraf hem video çekimlerinde büyük bir avantaj sağlıyor. Örneğin, bir fotoğrafı çektikten sonra geniş açıda çekmenin daha iyi olacağını düşündünüz. Fotoğrafı yeniden çekmenize gerek yok, arka taraftaki geniş açılı kameranın çektiği görüntüye geçiş yapabilirsiniz.

DxOMark tarafından yapılan açıklamada artık testlere “Night” ve “Wide” yani “Gece” ve “Geniş” skorlarının eklendiğini açıklandı. Geniş açı puanı teste ilk defa eklenirken, gece puanı ise düşük ışıktaki fotoğraf başarısını temsil edecek.

Gece puanının belirlenmesi için 0 ile 20 lux ışık seviyesinde çekim yapılacak. Flaş kapalı, açık ve otomatik modda senaryoların deneneceği belirtilirken, aynı zamanda gece modu olan telefonlar için özel bir testte yapılacak.

Geniş açı performansını test etmek için ise peyzaj, grup, iç mekan ve geniş açılı yakın çekim gibi çeşitli senaryolar kullanılacak. Bu testler sırasında odak uzunluğunun ve çekilen bölgenin sürekli değiştirileceğinin altı çiziliyor.

iPhone 11 Pro Max’ın gece modu ortalığı karıştırdı!

iPhone 11 serisinin öne çıkarılan özelliklerinden birisi de, gece modu oldu. iPhone 11 Pro Max gece modu ile çekilen fotoğrafın, iPhone X ile karşılaştırılması ortalığı karıştırdı.

Bunu ilerleyen dönemdeki testler ile sınırlı tutmayan DxOMark hali hazırda piyasada olan birçok telefona “Gece” ve “Geniş” skorlarını ekledi. Böylece akıllı telefonların puanlarında bazı değişikler yaşandı. DxOMark’ta güncel durum şu şekilde;

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.