DOLAR 32,2670
EURO 34,6965
ALTIN 2.397,76
BIST 10.237,30
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 21°C
Paz 19°C
Pts 20°C

Mide Yanmasına İyi Gelen 11 Şey

10.04.2021
A+
A-

Mide yanması günümüzde en sık görülen rahatsızlıklardan biri. Peki sağlıksız beslenmenin büyük rol aldığı mide yanması nedir? Mide yanmasına iyi gelen 11 şey nedir? Merak edenler için araştırdık.

Mide yanması çok kişide görülen sağlık sorunlarından biridir. Öncelikle midenizle ilgili şikayetiniz varsa uzman bir doktora görünmelisiniz. Mide yanması teşisi konulduktan sonra şikayetleriniz hala devam ediyorsa sizler için hazırladığımız, mine yanmasına iyi gelen 11 şeye bakabilirsiniz.

MİDE YANMASI NEDİR?

Öncelikle mide yanması nedir? Sorusunu merak edenler için açıklayalım.  Mide yanması yada halk arasında ki adıyla mide ekşimesi olarak bilinen rahatsızlık; kişinin göğsünde, göğüs kemiğinin hemen arkasında yer alan yemek borusunda yanma hissi olarak çıkan ağrıya verilen addır. Birçok kişide genellikle yemek yedikten sonra, akşamları, uzanma ya da eğilme sırasında kendini gösterir.

MİDE YANMASINA İYİ GELEN 11 ŞEY

Süt İçmeyi İhmal Etmeyin

Mide yanmasına en iyi gelen şeylerden biri süt içmektir. Mide de yanma hissedildiğinde 1-2 yudum süt içebilirsiniz. Ancak mide ülseri olanlar süt tüketmemeye özen göstermeliler.

Karbonat Mucizesi

Karbonat, içerinde bulunan maddeler sayesinde midedeki hidroklorik asidi önler ve mide yanmasının önüne geçer. 1 çağ kaşığı karbonatı, 1 bardak suya ekleyip içebilirsiniz.

Rahatlatan Çaylar

Yemek yedikten sonra demleyeceğiniz papatya ya da meyan kökü çayı, gıda asitlerini engelleyerek mide yanmasının önüne geçer. Kendinize demleyeceğiniz kekik çayı ise sindiriminizi kolaylaştıracak, mideyi rahatlatacaktır.

Zencefil ve Bal Karışımı

Mide yanmasına maruz kalmak istemiyorsanız zencefil ve bal çayını deneyebilirsiniz.

1 tatlı kaşığı bala, 1 çay kaşığı taze ya da kuru zencefil ekleyip yutun ya da 1 bardak sıcak suya zencefil ve bal karıştırarak için bu karışım midedeki yanmanın önüne geçecektir.

Sakız Çiğneyin

Hızlıca yenilen yemeğin üzerinden bir yarım saat sonra sakız çiğnemeye başlanması, sindirimi kolaylaştıracağı gibi mide asidini azaltır ve yanmayı önler.

Tarçın ve Bal İkilisi

Mide asidi ve ülserde yaygın olarak kullanılan bal, tarçınla harmanlanıp tüketildiğinde midenizi sakinleştirir ve mide yanmasının önüne geçer.

Kavun ve Muz Tüketin

Kavun ve muz lif oranı yüksek meyvelerden. Bu meyveleri tüketmek, mide sindirimine yardımcı olurken yanma oluşumunu engeller.

Patates Etkisi

Haşlanmış ya da çiğ olarak tüketilen patateste mide yanmasına iyi gelen besinlerin arasında yer alıyor.

Ispanak

Oldukça besleyici bir sebze olan ıspanağı, haşlanmış ya da çiğ olarak tüketmek mide yanmalarına oldukça iyi gelir.

Hurmanın Devasa Mucizesi

Binbir derde deva hurma, bol lifli yapısıyla mide yanmasına iyi gelen besinler arasında yer alıyor.

Maden Suyu

Maden suyu, mide sindirimi için birebir bir içecektir. Her gün içeceğiniz bir maden suyu mide yanlamalarının önüne geçmekte size oldukça fayda sağlayacaktır.

Bolca Hareket Edin

Yiyecekler midenizde gaz oluşumuna neden olabilir. Bu gaz oluşumu şiddetli mide ağrılarına dönüşür. Böyle bir durumla karşılaştığınızda karnınızı yavaş yavaş ovun ve oldukça hareket etmeye çalışın. 

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.