Hayvan Sevgisi ile Veteriner Hekim Olma Yolculuğu
Hayvan sevgisiyle dolu bir hayatı seçin! ‘Hayvan Sevgisi ile Veteriner Hekim Olma Yolculuğu’ başlıklı yazımızda, veteriner hekim olmanın zorlukları ve ödüllerini keşfedin. Hayvanlar için duyduğunuz aşkı mesleğe dönüştürme yolunda ilham alın!
Hayvan Sevgisi İçin Hemşireliği Bırakıp Veteriner Hekim Oldu
Yücel Çifci, sağlık sektöründe 23 yıl boyunca hemşire olarak çalıştıktan sonra, hayvanlara olan derin sevgisi nedeniyle mesleğini bırakıp veteriner hekimlik kariyerine adım attı. Şu an Kastamonu’nun Daday ilçesinde hayvanları şefkatle tedavi eden Çifci, tecrübesi ile hayvan yetiştiricilerine umut aşılıyor.
44 yaşındaki Yücel Çifci, hemşirelik yaptığı dönemlerde hayvanlara karşı beslediği sevgiden dolayı veteriner hekim olmak için sınavlara girmeye karar verdi. 23 yıl boyunca hemşirelik yapan Çifci, 37 yaşında girdiği sınavı başarıyla geçerek veteriner fakültesine yerleşti. Fakülteyi derece ile bitiren Çifci, bir süre daha hemşire olarak çalıştıktan sonra bu mesleği bırakarak veteriner hekimliğe yöneldi. Daday’da açtığı özel klinik ile hayvanların sağlığına katkıda bulunmaya başladı.
“Özel Klinik Açarak Daday’da Hizmet Vermeye Başladım”
Fakülteden dereceli mezun olan Yücel Çifci, şunları ifade etti: “23 yıl Sağlık Bakanlığı’nda hemşire olarak görev yaptım. Bu süre zarfında hayvanlara ve doğaya olan tutkum beni veteriner fakültesine yönlendirdi. Mezun olduktan sonra bir süre daha memuriyetime devam ettim, fakat sonunda özel klinik açarak Daday’da hizmet vermeye başladım. Çalışmalarımız, çiftlik ortamlarında, aile işletmelerinde ve kliniğimizde devam ediyor.”
“Bir Cana Hizmet Aşkıydı”
Hayvanlara olan sevgisinin veteriner hekim olma kararında etkili olduğunu belirten Çifci, “İnsanın içinde sevgi olmadan bu işi yapması mümkün değildir. Anadolu’dan biri olarak, yaz aylarında sürekli köyde büyüdüm. Bu aslında bir cana hizmet aşkıydı. Şu an veteriner olarak yine canlara hizmet ediyoruz. Eğer ıstırabı hafifletebiliyorsak, ne mutlu bizlere.” dedi.
“İnsanlık İçin Veteriner Olarak Çalışmalarımıza Devam Ediyoruz”
Hemşirelikte edindiği tecrübeleri veteriner hekimlik kariyerinde kullanmaya başladığını anlatan Çifci, “Belli bir bilgi birikimine sahip oluyorsunuz ve bunu veterinerlik alanında taçlandırıyoruz. İki bilgiyi birleştirip bir armoni oluşturduk ve bunun faydalarını gördük. Korona virüs döneminde ben hemşire olarak görev yaptım ve Türkiye’de ilk korona nöbetini tutan hemşirelerden biriyim.” şeklinde konuştu.
“Hasta Hayvanımı Tedavi Etti ve Ondan Olan Buzağısına Yücel İsmini Verdik”
Daday ilçesine bağlı Görük köyünde hayvan yetiştiriciliği yapan Seher Çakal, “Hayvancılıkla uğraşıyorum. Hayvan hastalıkları ile karşılaşıyoruz. Yakın zamanda hayvanımda rahim çıkması hastalığı yaşandı. Yücel Bey bize çok yardımcı oldu. 10 günlük tedavi sürecinin ardından hayvanım normale döndü.” dedi.
Çakal, hasta hayvanının buzağısına “Yücel” ismini verdiğini belirterek, “Rahim çıkması hastalığını yaşanan ineğimizin durumu çok sıkıntılıydı ve Yücel Bey sayesinde buzağımız sağlıklı bir şekilde doğdu. Bu yüzden ona Yücel ismini koydum.” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel