DOLAR 32,5297
EURO 34,8438
ALTIN 2.473,91
BIST 9.530,47
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Per 16°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Bu Alışkanlıkta Büyük Tehlike Var!

22.07.2020
A+
A-

Sosyal medya bağımlısı kişilerin sırf beğeni ve takipçi sayılarını artırmak için kullandıkları uygulamalarda farklı davranışlarda bulunduğuna değinen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Önder Sönmez, kişilerin yaptıkları paylaşımlardan beğeni alamayınca da bunalıma girdiklerini belirtti.

SOSYAL MEDYA PSİKOLOJİ BOZUYOR

Sosyal medya kullanımı insanların ruh sağlığını olumsuz etkilemektedir. Bu konu hakkında detaylı açıklamalarda bulunan Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdem Önder Sönmez, ‘Madde bağımlılığı, sigara bağımlılığı ve kumar gibi. Kişi beğenilince haz alıyor, bu haz o bağımlılığı tetikliyor ve daha ileri giderek yapılmayacak hareketler yapıyorlar’ açıklamasında bulundu.

Akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte sosyal medya kullanımının arttığı ve vatandaşların bu platformlarda çok zaman geçirdiğini söyleyen Dr. Sönmez, aşırı kullanım yapanlar için uyarılarda bulundu. Sosyal medyada paylaşılan fotoğraf ve videolarla beğeni ve takipçi kazanmanın da bağımlılığı artırdığını ifade eden Sönmez, insanların takipçi ve beğeni oranına göre hareket ettiğinin altını çizdi.

SEVDİKLERİYLE YÜZ YÜZE GÖRÜŞSÜNLER

Bu depresyondan kurtulmak için, telefon ve bilgisayarın bir kenara bırakılması gerektiğinin ifade eden Sönmez, açıklamalarına şunları da söyledi: ‘Kişiler yaptıkları paylaşımlara beğeni gelinmeyince bunalıma giriyorlar. Keyifsizlik, neşesizlik gibi belirtiler ortaya çıkıyor. Sanal ilişkiler değil de yüz yüze kurduğumuz ilişkiler daha iyi gelir. Yüz yüze konuşmazlarsa sağlıksız iletişim olur, depresyona girerler. Sosyal medya bağımlıları biraz daha gerçek hayata dönsünler. Paylaştıkları fotoğraflar, görüntüleri sırf yorum ve beğeni için atıyorlarsa bunda sıkıntı var. Bunu giderebilmek için gerçek arkadaşlarıyla yüz yüze görüşsünler. Akıllı telefon ve bilgisayarları bir kenarı bırakarak, gerçek hayatta neler var onlara baksınlar. Yürüsünler, spor yapsınlar orada yaşadıkları hissi değerlendirsinler. Anı yaşasınlar, konsere gittikleri zaman izlesinler, oradan başkaları için yayın yapmasınlar. Bu şekilde daha mutlu olacaklar. ‘Beğeni gelecek mi?’ diye yaşamak çok zor. Bunu bıraktıkları anda gerçek hayatın ne kadar kolay ve güzel olduğunu anlayacaklar.’ açıklamasında bulundu.

İLİşKİLİ HABERLER İnternet Kullanıcıları Dikkat! Yeni Düzenleme Yapıldı

İnternet Kullanıcıları Dikkat! Yeni Düzenleme Yapıldı

Yatarken Telefon Kullananları Bekleyen Tehlike!

Yatarken Telefon Kullananları Bekleyen Tehlike!

İnternet Kullanımı Öğrencilerinin Eğitim Becerilerini Azaltıyor

İnternet Kullanımı Öğrencilerinin Eğitim Becerilerini Azaltıyor

Renklerin Psikolojimiz Üzerindeki Etkisi

Renklerin Psikolojimiz Üzerindeki Etkisi

İLİşKİLİ GALERİLER Psikolojik Olarak Daha Önce Duymadığınız Gerçekler

Psikolojik Olarak Daha Önce Duymadığınız Gerçekler

Psikolojik Durumunuzu Düzeltecek Doğal Taşlar

Psikolojik Durumunuzu Düzeltecek Doğal Taşlar

İnternet Bağımlılarını Tanımanın Yolları

İnternet Bağımlılarını Tanımanın Yolları

İnsan Psikolojisini Altüst Eden 5 Çarpıcı Sosyal Deney

İnsan Psikolojisini Altüst Eden 5 Çarpıcı Sosyal Deney

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.