DOLAR 32,5336
EURO 34,7579
ALTIN 2.488,21
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 21°C
Pts 19°C

Maske Kullanımı Saman Nezlesinden Koruyor

13.06.2020
A+
A-

SAMAN NEZLESI olarak tanıdık saman nezlesi havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişinin kâbusu haline geliyor. Saman nezlesine olan kişiler yaşadıkları kızarıklık, burun akıntısı, gözlerdeki kaşıntı gibi şikayetlerle birlikte jurnal yaşamlarında negatif etkilenebiliyorlar.

NEZLEDEN NASIL KORUNMALIYIZ?

Nezleden korunmanın yollarının ifade eden Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ali Metin Görgüner, polenin artı olduğu aylar dışarı çıkmamak gerektiği, evdeyken pencerelerin kapalı olmasının polene karşı alınacak önlemler aralarında olduğunu söyledi. Hem coronavirüs zamanı daha fazla kullanılan maskelerin polen alerjisine aleyhinde da oldukça etkileyici olduğunu söyledi.

NEZLE ASTIMI TETİKLİYOR

Çiçek Tozu nezlesi havaların ısınmasıyla birlikte etkilerini süratli göstermeye başladı. saman nezlesi daha çok gençlerde ve erkeklerde daha pozitif görülüyor. Üst solunum yolu hastalığı olarak bilinen bahar nezlesi tedavisi yapılmadığı süre alt solunum yolu hastalığı haline gelerek astımı tetikliyor. İlaç tedavisi ile nezle çare edilebiliyor. Burada kayda değer olan ise ilaçların polenlerin çıktığı aylarda düzenli kullanılmasıdır.

İLİşKİLİ HABERLER Bahar Alerjisi Deyip Geçiştirmeyin

Bahar Alerjisi Deyip Geçiştirmeyin

Bahar Nezlesine Ne İyi Gelir?

Bahar Nezlesine Ne İyi Gelir?

Polen Alerjisine Ne İyi Gelir?

Polen Alerjisine Ne İyi Kazanç?

Normalleşme Sürecinde Sağlıklı Beslenmenin Yolları

Normalleşme Sürecinde Dinç Beslenmenin Yolları

İLİşKİLİ GALERİLER Moralinizi Yükseltecek Beslenme Önerileri

Moralinizi Yükseltecek Gıda Önerileri

Alerji İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Fark Nedir?

Alerji İle Soğuk Algınlığı Arasındaki Ayrım Nedir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Bahar Alerjisinin Belirtileri Nelerdir?

Evden Çalışanlar İçin Egzersiz Önerileri

Evden Çalışanlar İçin Alıştırma Önerileri

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.