DOLAR 32,5707
EURO 34,9946
ALTIN 2.460,16
BIST 9.897,60
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 18°C
Sal 18°C

Ağlamak Yardımsever mıdır?

15.05.2020
A+
A-

Gözyaşlarının cilt üzerindeki etkileri hakkında daha fazla araştırmaya gereklilik duyulmaktadır. Ama ağladığımız vakit lakrimal bezlerimiz gözyaşı sıvısı ile desteklenir ve bu da gözlerimize kan akışını artırarak kanlı gözlere niçin olur.

Gözyaşının içerisinde bulunan tuzlu, suyun tutulmasına ve gözlerimizin etrafında şişliklere neden olur. Tüm yüz bölgesine daha fazla kan akışı sağlanması; gergin, kırmızı, kabarık bir yüze sebep olmaktadır.

Gözyaşları su, toksinler, lizozim, tuz, lipitlerden oluşmaktadır. Bilhassa lizozim, bakterilerin giderilmesine muavin olan bir enzim olduğu için teorik olarak yüzdeki akne ve öteki bakterilere aleyhinde savaşabilir. Fakat gözyaşının içeriğinde yer alan tuz ciltteki nem seviyesini düşürerek cildinizin kurumasına neden olabilir.

Uzun zaman ağladıktan sonradan gözlerinizin balon gibi şişmesinin iki nedeni bulunmaktadır. Bu nedenlerden ilki; gözyaşlarınızdan gelen su, her iki taraftaki tuzlu konsantrasyonunu dengelemek için yarı iletken bir zardan göz çevresindeki dokuya akar. Bu da gözlerinizin şişkin görünmesine neden olur.

İkincisi ise, gözlerinizdeki ve göz çevrenizdeki kan damarlarının genişlemesi şişmeye neden olabilir. Fazla fazla gözyaşı üretiyorsanız, yakında bulunan kan damarları göz bölgesine kan akışını arttırmak nedeniyle genişlemeye başlar.

Ağlamanın daimi etkileri ve cilde olan etkileri üzerine daha fazla araştırma yapılmasına gereklilik duyulmasına rağmen uzmanlara kadar ağlamanın stresi azalttığı kanıtlandığı için gerginlik kaynaklı cilt sorunlarına da iyi geleceği düşünülmektedir.

aynı zamanda, hissi matem, kortizol gibi strese sebep olan hormonların vücuttan atılmasına muavin olduğu için erken yaşlanma belirtilerini de azaltabileceği bahis edilmektedir.

İLİşKİLİ HABERLER Ton Balığı Gerçekten Faydalı mı?

Ton Balığı Fiilen Faydalı mı?

Buhar Uygulaması Faydalı mı?

Buhar Uygulaması Faydalı mı?

Kolonya Faydalı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

Kolonya Faydalı mı? Kolonyanın Faydaları ve Zararları

Coronavirüse Karşı Vitamin Kullanmak Faydalı mı?

Coronavirüse Karşısında Vitamin Göstermek Faydalı mı?

İLİşKİLİ GALERİLER Yumurtayı Az Pişmiş Yemek Faydalı mıdır? Sağlık İçin Hangi Yağlar Tüketilmeli?

Yumurtayı Eksik Pişmiş Yemek Faydalı mıdır? Afiyet İçin Hangi Yağlar Tüketilmeli?

Şaşırtıcı Ama Üzülmekte Faydalı!

Hayret Verici Lakin Üzülmekte Faydalı!

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Karanfil Yağının Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.