DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 16°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Uyarı! Temizlik Hastası Olabilirsiniz

26.04.2020
A+
A-

Bütün dünyayı etkisi altına bölge Covid-19 salgını, temizliğe daima daha artı itina göstermemize niçin oldu. Dışarıdan aldığımız ürünlerden, evdeki en ufak eşyaya kadar temizlemeye başladık. Bunun yanında kendimizi evde karantina altına aldığımız için sürekli olarak temizleme yapmaya, ellerimizi yıkamaya başladık. Sahiden bu temizleme hastalığının birincil belirtileridir. Bu durum ayrıca kişiyi keza de kişinin çevresini negatif etkiliyor. Peki, temizlik hastalığı nedir? Tedavisi nasıl olur? Merak edilenler haberimizde…

TEMİZLİK HASTALIĞI NEDİR?

Obsesif kompulsif hastalığı olarak da adlandırılan temizleme hastalığı, her şeyin benekli olduğunu düşünmeye ve takıntılı bir şekilde yıkama, silme gibi eylemlerin tekrarlanması sonucu olarak meydana kazanç.

Bunun altında çoğu süre anksiyete bozukluğu, şüphecilik ve belirli olamama şehvetli, saplantılı fikirler yatmaktadır. Birey bu tür bozuklukların mantık dışı olduğunu bildiği halde kendi davranışlarını engelleyemez. Her ne değin bu saplantılı düşünceden kurtulmaya ve unutmaya çalışsa da başarılı olamaz. Tedavi edilmediği takdirde ise ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkmasına niçin olur. 

TEMİZLİK HASTALIĞININ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Birey durmadan ellerini yıkar, Evi temizler, Eve gelen bir misafirin arkasında kullandığı her şeyi temizler. Zamanın çoğunu temizlik yaparak geçirir. Benekli olduğunu düşündüğü her nesneyi yıkar ve temizlemeden kullanamaz.

TEMİZLİK HASTALIĞI NASIL TEDAVİ EDİLİR?

Temizleme hastalığından kurtulmak için asıl tedavi yöntemleri bulunmaktadır. Uzmanlar tedaviye ilk olarak hastalığınızın yararsız takıntılar olduğunu söyleyerek başlar. Hatta bu davranışın ağır bir ruhsal bunalıma niçin olacağını anlatır ve hastalığı yenme konusunda zorunlu bilgileri paylaşır. 2 sene kadar sürebilen yüksek dozlarda antidepresan alımı hastalığın iyileşme aşamasında olumlu sonuçlar vermektedir. Temizlik hastalığı fazla pozitif ilerlememiş olması iyileşme sürecini daha da hızlandıracaktır. Ama hastalık ileri derecelerde ise işlem biraz daha uzayabilir.

İLİşKİLİ HABERLER Lenfoma Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Lenfoma Belirtileri Nelerdir? Nasıl Tedavi Edilir?

Coronavirüs'ün Farklı Belirtileri Ortaya Çıktı

Coronavirüs’ün Bambaşka Belirtileri Ortaya Çıktı

Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Coronavirüsünde Nadir Görülen Belirtiler

Gün Gün Coronavirüs Belirtileri

Gün Gün Coronavirüs Belirtileri

İLİşKİLİ GALERİLER Toksik Şok Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Toksik Şok Sendromunun Belirtileri Nelerdir?

Kadınlarda Kısırlık Belirtileri

Kadınlarda Kısırlık Belirtileri

Kelp Tozu İle Yaşlılık Belirtilerini Yok Edin!

Kelp Tozu İle Ihtiyarlık Belirtilerini Değil Edin!

Depresyon Belirtileri Nelerdir?

Bunalım Belirtileri Nelerdir?

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.