DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Mevsim Geçişlerinde Bağışıklığı Güçlendiren 5 Muci…

10.10.2021
A+
A-

Mevsim geçişlerinde hava koşullarında meydana gelen değişiklikler bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek hastalıklara karşı daha savunmasız bir hale getirmektedir. Peki, Kış aylarında bağışıklık güçlendiren sebzeler nelerdir? Detaylar haberimizde.

Mevsim geçişlerinde hava koşullarında meydana gelen değişiklikler bağışıklık sistemini olumsuz etkileyerek hastalıklara karşı daha savunmasız bir hale getirmektedir. Peki, kışın bağışıklık nasıl güçlendirilir? Kış aylarında bağışıklık güçlendiren sebzeler nelerdir?

MOR ÜZÜM KANSERİ ÖNLÜYOR

Koyu renkli üzüm çeşitlerinde fazla miktarda bulunan antosiyanin maddesi vücuda zarar veren serbest oksijen radikallerine karşı savaşan güçlü bir antioksidandır. Antosiyanin içeren mor üzüm bağışıklığı desteklerken kansere karşı da savaşmaktadır. Antosiyaninlerin, kronik hastalık risklerini önemli oranda azalttığı kanıtlanmıştır. Mor üzümün iltihabı hafifletici bir etkisi  vardır. 

BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN MUCİZE 

Nar, içeriğinde yer alan likopen sayesinde bağışıklığı güçlendirmektedir. İçerdiği vitaminler ile vücudu enfeksiyonlara karşı kalkan gibi korumaktadır. Likopen antioksidan molekül olması ile kanser oluşumunu oldukça azaltmaktadır.

C VİTAMİNİ DEPOSU 

Özellikle havuç gibi turuncu sebzelerde bulunan “karotenoidler” vücudu hücresel hasarlara karşı korur ve yüksek miktardaki C vitamini içeriğiyle de bağışıklık sistemini güçlendirir. Havuç ayrıca bağışıklık hücresi çoğalmasında ve antikor üretiminde önemli bir rol oynayan B6 vitamini içerir.

BEYAZ LAHANA KANSERİ ÖNLÜYOR!

Antoksantin pigmenti beyaz lahanaya rengini vermektedir. Kanser ve bazı kronik hastalıkların önlenmesinde oldukça önemli etkileri olan beyaz lahana antiinflamatuvar etkisiyle immün sistemi güçlendirerek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

ÇİNKO DEPOSU KABAK ÇEKİRDEĞİ

Çinko deposu olan kabak çekirdeği, bağışıklığa karşı oldukça etki sağlamaktadır. Çinkonun bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi ile vücut direnci yükselmektedir.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.