DOLAR 32,4350
EURO 34,6156
ALTIN 2.383,16
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Per 18°C
Cum 17°C
Cts 20°C
Paz 20°C

Ramazan Bayramı’nda Baklava Tüketiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Ramazan Bayramı’nda baklava tüketirken şeker ve kalori miktarına dikkat etmek önemlidir. Sağlıklı beslenme için ölçülü tüketim ve egzersiz önerilir.

09.04.2024
A+
A-

Ramazan Bayramı‘nın gelişiyle birlikte sofralarda geleneksel lezzetlerden biri olan baklava, sağlık açısından dikkat edilmesi gereken bir tatlı olarak karşımıza çıkıyor. İstanbul Esenyurt Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Muhsin Öztürk, baklava tüketimi konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Baklava Tüketiminde Günlük Sınır: 2 Dilim

Dr. Muhsin Öztürk, baklava gibi şekerli tatlıların aşırı tüketiminin sağlık açısından olumsuz etkilere yol açabileceğini belirtiyor. Bu nedenle günlük baklava tüketiminde makul bir sınırın olduğunu vurgulayan Öztürk, “Normalde bir dilimi bile aşmamamız gerekir, en fazla 2 dilim baklava tüketebiliriz” şeklinde uyarıda bulundu.

Oruç Sonrası Beslenme Alışkanlıkları

Dr. Öztürk, oruç sonrası süreçte beslenme alışkanlıklarına dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Ramazan, Ramazan sonrası ve bayram süreci önemli bir dönüm noktasını oluşturuyor. Bu nedenle sağlığımızı düşünerek oruç sonrası düzenli ve az öğünlerle beslenmeliyiz” dedi.

Şerbetli Tatlılar ve Sağlık

Dr. Muhsin Öztürk, genel olarak şerbetli tatlıların sağlık açısından önerilmediğini belirterek, şerbetli tatlıların yerine sütlü tatlıların tercih edilmesi gerektiğini öneriyor. Şeker ve yağ açısından zengin olan şerbetli tatlıların tüketiminde ölçülü olunması gerektiğini vurguluyor.

Egzersiz Önerisi ve Beslenme Düzeni

Bayram süresince ve sonrasında enerji ağırlıklı besinlerin vücutta yağ olarak depolanmaması için düzenli egzersiz yapmanın önemine değinen Dr. Öztürk, ayrıca bayram ikramlarının kilo olarak kalmasını engellemek için öğünlerin kısmasının ve özellikle tatlı ve hamur işi tüketirken dikkatli olunmasının gerektiğini ifade ediyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.