DOLAR 32,3596
EURO 34,6202
ALTIN 2.382,24
BIST 10.181,85
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 15°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 22°C

Güneş Yanığına Ne İyi Gelir?

09.06.2020
A+
A-

Güneş yanığına ne iyi gelir? Güneş yanığı, çok sıcak aylarda bilinçsiz bir biçimde güneş aşağı kalanların başına gelen bir şart. Yoğun ışınların deri üstünde oluşturduğu bu sorundan kurtulabilmek ise kuvvet yok. Bunun neler olduğunu haberimizde bulabilirsiniz.

Güneş Yanığı Nedir?

Güneş yanığı, son derece bilinçsiz bir biçimde güneş aşağıda kalan kişilerde ortaya meydana çıkan bir cilt sorunudur. Çoğunlukla kısa bir süre dilimi içinde geçse de hem kişiye büyük bir acı verir ayrıca de estetik açıdan son derece tedirgin bir durumun ortaya çıkmasına niçin olur. Normal şartlarda güneş banyosu yapmak isteyen kişilerin özel krem ve yağları kullanması gerekli. Bunun olmadığı durumlarda bu problem derhal kendisini muhakkak eder. Birçok öbür tedavi yöntemi vardır. Bunların içinde özellikle doğal olanlarının kısa bir süre içinde sonuç verdiğini hemen söylemek gerekli.

Güneş Yanığına İyi Gelen Yöntemler Hangileri?

Güneş yanığına ne iyi gelir: Derhal evde yer alan malzemelerle bu soruna fazla hızlı bir biçimde müdahale etmek muhtemel. Bunun için salatalık bitkisini göstermek fazla rasyonel. Bunun içinde yer alan suyun her türlü bere ve kızarıklık durumuna iyi geldiği biliniyor. Kabuklarını hiçbir şekilde soymadan bunu rendeleyin. daha sonra bunun suyunu sıkın. Anında ardındaki ise yanığın olduğu yere tedbirli bir biçimde kullanmak tatmin edici olacak. Böylelikle çok kısa sürede bu problemden kurtulabilirsiniz. Güneş yanığına iyi gelen birçok bambaşka şey daha var. Bunların arasında yoğurdun çok sık kullanılması gibi bir durum laf konusu. Bilhassa sürülmüş olduğu bölgeye vermiş olduğu ferahlık şehvetli dikkat çekicidir. Gün içinde bunu asgari 3 veya 4 defa göstermek mantıklı olacaktır. Güneş yanığı sorununu ortadan kaldırabilmek için Aloe Vera bitkisinden de faydalanmak mümkündür. Çok etkin bir yöntemdir. Bir jel şeklindedir. Özellikle fazla kuvvetli olan nemlendirici etkisinden dolayı piyasada sık seçim edilir. Bunun yanı sıra kullanımı kolaydır. Yapılacak olan tek şey bunu hemen yanığın olduğu yerin üzerine sürmektir. Kısa sürede sonuç almak fazla kolaydır. Elma sirkesi kürünü unutmamak lüzumlu. Adi şartlar aşağı da her daim vücuda olan faydası vardır. Güneş yanığı söz konusu olduğunda derhal farkını gösterir. Bunu uygulamak için hemen bir kabın içine dökün. sonra bunun içine pamuk batırın. Gerisinde yanıkların olduğu yere fazla sert olmayacak bir biçimde sürün. Bunu 3 veya 4 defa günde yapmak tatmin edici olacaktır.

Güneş yanığına ne iyi gelir: Son kürümüz ise zeytinyağı. Oldukça doğal ve insan dostu olan bu yağın kullanımı basit. Özellikle kurumuş olan ciltlere getirmiş olduğu parıltı ile uyarı çekmekte. Bunun yanı sıra besleyici özelliği de var. Yanığın olduğu alanın üzerine fazla özenli bir biçimde sürmek ve bunu birkaç defa yapmak yeterli olacak.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.