DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Az Bulutlu
İstanbul
18°C
Az Bulutlu
Cts 17°C
Paz 18°C
Pts 17°C
Sal 18°C

Kimyon Çayının Yararları Nedir, Kimyon Çayı Nasıl…

25.09.2021
A+
A-

Kimyon yemeklere lezzet katmanın yanı sıra kimyon çayı olarak da kullanılır. Peki, kimyon çayı faydaları nelerdir? Kimyon çayı nasıl yapılır? Kimyon çayı zayıflatır mı?

Kimyon bitkisinin Roma ve Yunan dönemlerinde keşfi yapılmıştır. Kimyon bitkisinin tohumları öğütüldüğünde baharat olarak kullanılmaktadır. Kimyon yemeklere lezzet katmanın yanı sıra kimyon çayı olarak da kullanılır. Peki, kimyon çayı faydaları nelerdir? Kimyon çayı nasıl yapılır? Kimyon çayı zayıflatır mı? 

KİMYON ÇAYI FAYDALARI NEDİR?

– Kimyon çayında yüksek oranda antioksidan bulunur. Bu sayede kimyon çayını tükettiğinizde, gerginliği alarak, stresten kurtulmayı sağlar.

– Kimyon çayı tüketerek vücudunuzdaki ödemlerden kurtulabilirsiniz. 

– Regl günlerinde tüketilen kimyon çayı iyi bir adet söktürücüdür.

– Uykudan önce içeceğiniz bir bardak kimyon çayı, uyku kalitesini artırır.

– Kimyon çayı, bağırsakları temizleyerek özellikle yemek sonrası rahatlama sağlar.

– Kimyon çayı soğutulduktan sonra cilde uygulanırsa cildin maruz kaldığı toz ve yağdan ivedilikle kurtulmasını sağlar.

– Kimyonda bulunan bağışıklık güçlendirici etkisi olan B12 ve A vitamini, kimyon çayı haline getirildiğinde vücuda alınmaktadır. 

– Kansızlık problemi birçok bireyin yaşadığı bir sağlık problemidir. Kimyon çayı demir oranını yükseltir. Bundan dolayı kansızlık problemini kimyon çayı ile giderebilirsiniz.

KİMYON ÇAYI NASIL YAPILIR?

– Önemli bir nokta olarak şunu belirtmek de fayda var. Kimyon çayını hazırlarken baharat olarak kullanılan toz kimyon tercih etmemelidir.

– Kimyon çayı için, kimyon tohumuna ihtiyacınız var. 1 fincan kimyon çayı için 1 çay kaşığı kimyon tohumlarını bir fincan sıcak suda 6 dakika bekleterek kimyon çayını pratik bir yöntem ile demleyebilirsiniz.

KİMYON ÇAYI ZAYIFLATIR MI?

– Kimyon çayı, metabolizmayı hızlandırarak kilo vermeye katkı sunar. 

– Kimyon çayı, kalori olarak da düşüktür.

– Kimyon çayının ödem attırıcı bir etkisi de bulunmaktadır.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.