DOLAR 32,5004
EURO 34,6901
ALTIN 2.496,45
BIST 9.693,46
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
19°C
Parçalı Bulutlu
Paz 20°C
Pts 23°C
Sal 24°C
Çar 21°C

Mercanköşk Nedir, Faydaları Nelerdir?

12.10.2021
A+
A-

Mercanköşk aromalı kokusu ile eklendiği her yemeği lezzetlendiren, çayı ile de şifa olan bir bitkidir. Peki, mercanköşkü çayının yararları nelerdir? Mercanköşkü çayı nasıl demlenir? Detaylar haberimizde…

Mercanköşk aromalı kokusu ile eklendiği her yemeği lezzetlendiren, çayı ile de şifa olan bir bitkidir. Peki, mercanköşkü çayının faydaları nelerdir? Mercanköşkü çayı nasıl demlenir?

MERCANKÖŞKÜ ÇAYININ FAYDALARI

– Mercanköşk çayı mikroplara savunma ağı örerek bağışıklık sistemini güçlendirmektedir.

– Mercanköşk çayı sindirim sistemi için oldukça fayda sağlayıcı bir bitkidir.

– Mercanköşk çayı bağırsaklar için dinlendirici ve rahatlatıcı bir özelliği barındırmaktadır.

– Mercanköşk çayı mide kramplarını sonlandırmaktadır.

– Mercanköşkü çayı hücre yenileyici özelliğiyle kanser riskini önlemektedir.

– Mercanköşkü çayı böcek ve arı sokmalarında fayda sağlamaktadır. Sıcak su ile demlenen mercanköşkü çayını tahriş yerine uygulanarak ağrıyı hafifletebilirsiniz.

– Mercanköşkü çayı kas ağrılarını hafifletmektedir. 

– Mercanköşkü çayının anne sütünü artırdığı söylenmektedir.

MERCANKÖŞKÜ ÇAYI NASIL DEMLENİR?

– Kurutulmuş mercanköşkünü kaynamış suya ilave ederek mercanköşkü çayını demleyebilirsiniz. Eğer çayın tadı biraz acı geldiyse bir çay kaşığı bal ile tatlandırma yapabilirsiniz.

MERCANKÖŞKÜNÜN DİĞER ADI NEDİR?

– Şifalarıyla alternatif tıbbın en iyi bitkilerinden biri olan mercanköşkünün diğer isimleri keklik otu ve güvey otudur.

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.