DOLAR 32,5203
EURO 34,8038
ALTIN 2.421,04
BIST 9.689,35
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul °C
İstanbul
°C
°C
°C
°C
°C

Ramazan Ayında Tüketebileceğiniz Bitki Çayları

09.05.2020
A+
A-

Covid-19 sürecini atlatamadan Ramazan ayına girmemiz ayrıca öğün düzenimiz keza de uyku düzenimiz de değişime niçin oldu. Günlerimizin çoğunu evde geçirdiğimiz bu dönemde sindirimi desteklemek, mide ve bağırsak sağlığını korumak için gün içerisindeki ihtiyaç duyulan besinleri sahur ve iftarda alabilmek epeyce manâlı. Ama öğün düzenine uyarı edilmesine karşın iftar ya da sahur sonrası hazımsızlık, şişlik, mide yanması, karın ağrısı gibi sorunlarla karşılaşılabiliyor. Özellikle evde dingin geçirdiğimiz bu dönemde hazımsızlık oldukça şikayet ettiğimiz bir konu haline geldi. Bizde Ramazan ayında mide de ileri gelen rahatsızlıkları önlemenizi sağlayacak bitki çaylarını bir araya getirdik. İşte teferruat…

SİNDİRİMİ KOLAYLAŞTIRAN ADAÇAYI

Adaçayı A, B3, B6, B9, E, ve K vitaminlerinin yanı sıra bakır, çinko, demir, kalsiyum, manganez ve potasyum minerallerini içermektedir. aynı zamanda midede yanma, şişlik sorunlarının önlenmesinde de epeyce etkilidir. Adaçayını, gaz söktürücü, hazmı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahip olan, insan sağlığı için yardımsever uçucu yağlardan varlıklı kakule ile birlikte demlediğiniz vakit mideyi sakinleştirici etkisi daha da artacaktır.

MALZEMELER

2 poşet adaçayı 1 adet rulo tarçın 1 adet limon dilimi 4-5 adet kakule 1 yemek yemek kaşığı bal

NASIL YAPILIR?

250 ml sıcak suda iki poşet adaçayını 5-7 dakika dek demleyin. Poşetleri çıkarıp demlenmiş adaçayını sürahiye boşaltın. Rulo tarçın, limon dilimi, kakuleyle birlikte 2-3 dakika daha demlenmesini bekleyin. Üstüne 750 ml sıcak su ekleyip balı içerisine karıştırın. Sıcak olarak tüketin.

MİDE AĞRISINI GEÇİREN REZENE ÇAYI

Rezene çayı mide ve bağırsak sisteminde ileri gelen rahatsızlıkların giderilmesinde ve bununla birlikte hazımsızlık, gaz, karın ağrısı gibi sorunların önlenmesinde inanılmaz etkilidir. Emzikli annelerin sütünün artmasını destekleyen rezene çayı, soğuk algınlığında balgam söktürücü olarak da kullanılmaktadır.

MALZEMELER

1 su bardağı sıcak su 1 adet akarsu potu 1 tatlı kaşığı rezene 1 tatlı kaşığı bal 1 adet limon dilimi

NASIL YAPILIR?

Tüm malzemeyi akarsu botuna ekleyin ve üstüne sıcak su ekleyin. Arkasında 5-7 dakika değin demleyin. Sıcak olarak tüketilmesi gerekir.

MİDEYİ RAHATLATAN ZENCEFİL KÖKÜ

Zencefil çayı midede ileri gelen hazımsızlığı ve şişkinliği azaltır, mide ve bağırsaklardaki gazın giderilmesini sağlar. Bilimsel çalışmalar zencefilin ülser, reflü gibi mide rahatsızlıklarında oldukça faydalı olduğunu ortaya koymuştur. bununla birlikte zencefil bağırsaklardaki düz kasların rahatlamasını sağlayıp, yiyeceklerin bağırsaklar boyunca hareket etmesini kolaylaştırarak kabızlığı önler. Gebe ve emzikli annelerin zencefil kökü çayını doktorlarına danışarak tüketmeleri öğüt edilir.

MALZEMELER

1 su bardağı sıcak su 4 dilim zencefil kökü 1 adet limon dilimi 1 adet rulo tarçın 1 tatlı kaşığı bal

NASIL YAPILIR?

Zencefil ve limon dilimlerini sıcak suyun koyup içerisine tarçını ekledikten daha sonra 7-8 dakika demlemeye bırakın. sonra süzüp bal ile karıştırarak sıcak olarak tüketin.

METABOLİZMAYI HIZLANDIRAN YEŞİL DERE

Yeşil nehir, içerisinde bulunan polifenoller açısından epeyce zengindir. Polifenollerden yalnızca çayda bulunan manâlı sağlık durumu bombaları olan kateşin, epigallokateşin adlı iki formu yeşil çayda yüksek miktarda olduğu için yürek hastalığından kansere çoğu hastalığa aleyhinde koruyucu doğal bir iksir olarak adlandırılır. Obez bireyler üzerinde yapılan incelemeler; yeşil akarsu tüketiminin gövde kitle indeksi, bel çevresi ve vücuttaki toplam yağ miktarını azalttığını göstermiştir.

MALZEMELER

1 poşet yeşil dere 1 rulo tarçın 10 adet taze nane yaprağı Yarım limon 1 yemek kaşığı bal

NASIL YAPILIR?

1 poşet çayı 250 ml sıcak suda 6-7 dakika demleyin. Demlediğiniz yeşil çayı bir sürahiye alıp üstüne rulo tarçın ve taze nane yapraklarını da ekleyin. Ardındaki limon suyunu sıkın ve üzerine 750 ml oda sıcaklığında su ekleyip balla karıştırın. İster sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.

GÖĞSÜ YUMUŞATAN ANASON ÇAYI

Akdeniz ve Ortadoğu ülkelerinde yetiştirilen anasonun keza yaprakları hem de minik meyveleri tüketilmek için yerinde besinlerdir. Kas gevşetici ve gaz söktürücü özelliği doğruca midedeki hazımsızlığın önlenmesini sağlar. Bağırsak sağlığını korur. bununla birlikte üst solunum yolu hastalıklarında da oldukça fayda sağladığı bilimsel çalışmalarca gösterilmektedir.

MALZEMELER

750 ml sıcak su 1 yemek yemek kaşığı anason 8 adet kuru karanfil 1 adet limon dilimi

NASIL YAPILIR?

French pressin içerisine anasonu, karanfili ve limon dilimini koyun. Üzerine sıcak su ekleyip 5-7 dakika demledikten daha sonra French press ile tanecikleri tabana sıkıştırın. Sıcak tüketin.

İLİşKİLİ HABERLER Şişkinliği Gidermek İçin Ne Yapılır?

Şişkinliği Gidermek İçin Ne Yapılır?

Bu Bitki Coronavirüs Düşmanı

Bu Bitki Coronavirüs Düşmanı

Tok Tutan Salata Tarifi

Tok Tutan Salata Tarifi

Hazımsızlığı Gideren Çay Tarifi

Hazımsızlığı Gideren Dere Tarifi

İLİşKİLİ GALERİLER Adet Söktürücü Bitki Çayları

Adet Söktürücü Bitki Çayları

Hazımsızlık Nasıl Önlenir?

Hazımsızlık Nasıl Önlenir?

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Mide Bulantısına İyi Gelen 4 Bitki Çayı

Şişkinlikten Kurtulmanın 5 Kolay Yolu

Şişkinlikten Kurtulmanın 5 Basit Yolu

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.