DOLAR 32,5756
EURO 34,8857
ALTIN 2.439,77
BIST 9.645,02
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 22°C
Az Bulutlu
İstanbul
22°C
Az Bulutlu
Per 20°C
Cum 19°C
Cts 18°C
Paz 18°C

MEB Yeni Eğitim Öğretim Takvimini Yayımladı

18.08.2020
A+
A-

Kalbe giden üç ana damarından birinin tıkalı olmasından dolayı yorgunluk ve halsizlik şikayeti bulunan, ABD’de ‘riskli’ denilerek ameliyata alınmayan 56 yaşındaki hasta Adana’da tedavi edildi. ‘Girişimsel kardiyoloji’ yöntemiyle gerçekleştirilen operasyonda işlemler radyasyon altında yapıldığı için doktorlar ameliyatı kurşun yelekle giyerek gerçekleştirdi.

Eşi ve 4 çocuğuyla yaklaşık 35 yıldır ABD’de yaşayan Yüksel Olgaç, kalbindeki rahatsızlıktan dolayı 12 sene önce malulen emekliye ayrıldı. Geçtiğimiz yıl halsizlik ve yorgunluk şikayetiyle ABD’deki bir doktora giden Olgaç’ın, kalbe giden üç ana damarından birinde tıkanıklık tespit edildi. Buradaki hastanede tedavi olmak isteyen Olgaç, doktorları tarafından ‘ameliyatın hayati risk taşıdığı’ gerekçesiyle operasyona alınmadı.

SAĞLIĞINA ADANA’DA KAVUŞTU

Tekrar sağlığına kavuşmak için Türkiye’ye gelen Olgaç, Adana’da özel bir hastanede tedavi edildi. Narkoz verilmeden ve göğüs kafesi açılmadan yaklaşık yarım saat süren bir operasyonla kalp damarındaki tıkanıklık giderilen Yüksel Olgaç, sağlığına memleketinde kavuştu.

‘TÜRK DOKTORLAR İMKANLARI SONUNA KADAR KULLANIYOR’

Olgaç, gerçekleştirilen operasyonun ardından adeta yeniden doğduğunu, kendini çok iyi hissettiğini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

‘Türkiye, sağlık açısından eskiye göre çok daha iyi noktada. Beni burada tekrar hayata getirdiler. Hiç kimse ‘Türkiye’de doktorlar kötü’ diye düşünmesin. Amerika’da sağlık sistemi buradan çok farklı. Oradaki sigorta şirketleri doktorlara bir kural koymuş ve o kural dışına çıkamıyorlar. Onlar ne derse o oluyor. Türkiye’de doktorlar hasta için ne gerekiyorsa sonuna kadar ellerindeki imkanları kullanıyorlar. Sağlık süper bir aşamada.’

‘ŞU ANDA HASTAMIZIN TÜM DAMARLARI AÇIK’

Kalp ve Damar Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Murat Çaylı, hastayı, uyguladıkları ‘girişimsel kardiyoloji’ yöntemi ile sağlığına kavuşturduklarını belirtti. Tamamen tıkanmış olan damarların açılmasının zor olduğunun altını çizen Çaylı, konuşmasına şu şekilde devam etti:

‘Bu ana damar tıkalı olduğu için diğer iki damardan kan alıyordu. Diğer damarların kanını da azalttığı için bu kalbin performansını düşürüyordu. Böyle durumda uzun vadede kalp fonksiyonunda bozulma meydana gelebiliyor. Ayrıca, diğer damarların herhangi birinde oluşacak kalp krizinin hasarı da çok ağır olur. O zaman bir damar tıkandığında iki damar tıkanmış etkisi yapar ve hasta kaybedilebilir. Damarı tam tıkalı hastalar kalp krizi geçirirse ölüm oranı çok yüksek olur. Şu anda hastamızın tüm damarları açık ve çalışıyor.’

‘AMELİYATA KURŞUN YELEKLE GİRİYORUZ’

Çaylı, hastanın şu anki durumunun gayet iyi olduğunu, normal hayatına devam ettiğini ifade etti. ‘Girişimsel kardiyolojinin’ ayrı bir eğitim ve deneyim gerektiren zor bir yöntem olduğunu vurgulayan Çaylı, ‘Bu, kardiyolojinin en son kısmı ve zor basamağı. Her kardiyoloğun yaptığı bir işlem değil. Bizim işlemlerimiz radyasyon altında oluyor. Bu işlemlerde kurşun yelek giyip ameliyata giriyoruz. O radyasyona maruz kalıyoruz. Kardiyologların çoğu o radyasyona maruz kalmamak için kısa işlemleri tercih ediyorlar. Bu şekilde yurt dışından gelen çok hasta oluyor. Özellikle Arap ülkelerinden Lübnan’dan, Irak’tan hatta Almanya’dan gelenler var. Yurt dışından yılda ortalama 40-50 hasta geliyor’ diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Bebeklerde Şaşılık Ameliyatı

Bebeklerde Şaşılık Ameliyatı

Damar Tıkanıklığında İlaçla Ameliyat Arasında Fark Yok

Damar Tıkanıklığında İlaçla Ameliyat Arasında Fark Yok

Mini By-Pass Ameliyatında Yeni Gelişme

Mini By-Pass Ameliyatında Yeni Gelişme

Kasık Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Kasık Fıtığı Ameliyatı Nasıl Yapılır?

İLİşKİLİ GALERİLER Kalp Sağlığınız İçin Yürüyün!

Kalp Sağlığınız İçin Yürüyün!

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Kalp Sağlığını Koruyan 8 Önemli Besin

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Türk Kahvesinin Kalp İçin Faydalı Olduğu İddiası Çürütüldü

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

Kalp Krizi Belirtileri Nelerdir?

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.