DOLAR 32,3451
EURO 35,1132
ALTIN 2.307,40
BIST 9.079,97
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 21°C
Açık
İstanbul
21°C
Açık
Cum 23°C
Cts 21°C
Paz 21°C
Pts 23°C

McLaren, Formula E’ye Gireceklerini Açıkladı: Artık Elektrikli Otomobillerle de Yarışacaklar

15.05.2022
A+
A-

Elektrikli otomobil yarışlarının düzenlendiği Formula E, son zamanlarda oldukça popülerlik yakaladı. Gelişmiş teknolojiye ev sahipliği yapan yarış serisine, son olarak Formula 1’in başarılı takımlarından McLaren’in de katılacağı açıklandı. Dünyaca ünlü Formula ekibi, gelecek sezondan itibaren elektrikli otomobil yarışlarında mücadele edecek.

Bilindiği üzere McLaren, uzun yıllardır Formula 1’de mücadele ediyordu. Ancak ekip, artık Formula E’de yer alıp, teknolojiye ayak uyduracağını açıkladı. Formula E, elektrikli otomobillerin yarıştığı bir platform ve her geçen gün daha da popüler oluyor.

McLaren, Formula E’ye geçiyor

McLaren Racing CEO’su Zak Brown, Formula E’ye geçileceğini duyuran ilk kişi. EV yarışlarının kendilerine rekabet avantajı sağlayacaklarını belirten Brown, açıklamalarına şu ifadelerle devam etti:

McLaren Racing, hayranlarına, ortaklarına ve insanlarına; heyecan, eğlence ve ilham almanın en yeni yollarını sağlayarak, her zaman en iyi ve ileri teknoloji noktasında rekabet etmeye çalışır.

Formula E’nin kendilerine katkı sağlayacağını söyleyen McLaren CEO’su, ayrıca yapmış olduğu duyuruda Mercedes-AMG F1 takımıyla, İngiltere’nin Brackley kendinde bulunan operasyonu devralacağının da altını çizdi. Bu da, Mercedes-EQ takımı için daha önceden merak edilen soru işaretlerini gidermiş oldu.

Yine bu durumdan mutluluk duyan Mercedes-EQ takım patronu Ian James, “Bugünkü duyuru, takımın gelişimindeki bir sonraki heyecan verici bölümü doğruluyor” ifadelerini kullandı.

Formula E ve Formula 1 arasındaki farklar nedir?

Formula 1 vs Formula E

Bu soru eminiz ki kafalarınızı karıştırıyor olabilir. Ancak başlıklar asıl cevabı veriyor. Zira Formula E’nin başındaki ‘E’ ibaresi, yarışın tamamen elektrikli araçlardan ibaret olduğunu temsil ediyor. Formula 1 ise daha eskiye dayanıyor. Bu seri, içten yanmalı motorlara sahip araçlardan oluşuyor. Formula 1’in 1950’ye, Formula E’nin ise 2014’de çıktığını göz önünde bulundurarak, Formula E’nin daha yenilikçi olduğunu rahatlıkla anlamak mümkün.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.