DOLAR 32,3908
EURO 34,6260
ALTIN 2.391,90
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Çar 16°C
Per 19°C
Cum 18°C
Cts 18°C

Lisa Öğrencileri Tarafından Geliştirilen Bomba İmha Robotu: Naim

15.10.2020
A+
A-

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencileri, son derece minimal boyutlara sahip ve bir kişinin rahatlıkla taşıyabileceği bir ağırlıkta olan bir bomba imha robotu geliştirdi. “Naim” isimli robot, boyutu ve ağırlığının dışında, düşük maliyeti ile de oldukça başarılı.

Lise öğrencileri tarafından geliştirilen bu bomba imha robotunun amacı, olası bir bomba ihbarında fünyeyi şüpheli paketin yanına güvenle götürmek ve uygun bir uzaklıkta patlatılmasını sağlamak. Robot, 400 kilograma kadar yük çekebilme kapasitesine sahip.

Naim isimli bomba imha robotu böyle görünüyor

bomba imha robotu naim

Bahçeşehir Fen ve Teknoloji Lisesi öğrencilerinden ve ‘Robotik Takım Integra 3646’ takımının öğrencilerinden Kuzey Yıldız, geliştirdikleri bomba imha robotu ile ilgili yaptığı açıklamada projeye karantina döneminde başladıklarını, bu nedenle prototip üretiminin planladıklarından uzun sürdüğünü ifade etti.

Bomba imha robotunun bilgisayar çizimlerinin iki hafta kadar, robotun tamamen ortaya çıkmasının ise iki ay sürdüğünü belirten Kuzey Yıldız, ”O yüzden tasarımı olabildiğince basit tuttuk ve kompleks mekanizmalardan kaçındık. Bu da hem ürünün fiyatını hem de üretim zamanını azalttı. Şu an yeni bir ürünü sadece bir günde yapabiliriz. Ayrıca, taşınması kolay olduğu ve motosiklet çantasına bile sığdığı için olay yerine giderken trafikten etkilenmiyorsunuz.” şeklinde konuştu.

Lise öğrencileri tarafından geliştirilen bomba imha robotu: Naim

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.