DOLAR 32,4821
EURO 34,7942
ALTIN 2.490,50
BIST 9.552,38
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Cum 14°C
Cts 19°C
Paz 20°C
Pts 19°C

sosyal medya için TC kimlik numarası şartı! Yeni önerge Corona virüsü ile mücadele devam ederken, sosyal medya için TC kimlik numarası şartı bir defa daha gündeme…

30.04.2020
A+
A-

Öztürk sunduğu kanun teklifinde yaptırımlara uymayan sosyal medya platformlarına ağır idari para cezaları uygulanması gerektiğini belirtiyor. Ast, bunun bir kanun teklifi olduğunu ve sosyal medya platformlarının bunu kabul etmesine şu dönemde ihtimal bile verilmediğini spesifize etmek isteriz.

Kanun teklifinin içeriğine değinen Öztürk: KVKK zarfında jurnal erişimi 500 binden pozitif olan, yurt içi ya da yurt dışı merkezli sosyal medya sağlayıcılarına Türkiye’de temsil açma ve delege bulundurma zorunluluğu bulunuyor.

Bu kuruluşların sunduğu hizmetten yararlanmak isteyenlerden Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası isteme zorunluluğu getirilmesi gerekiyor. Bu Nedenle Türkiye’de sahte hesap açılmasının önüne geçilmesini amaçladıklarını belirtiyor.

“Corona virüs ile çaba ettiğimiz şu dönemde dâhi durum değişmemiş, sahte hesaplar üzerinden yapılan idrak yaratmaya yönelik nefret salıcı haberler yüzünden ara sıra toplumda endişeler yükselmiştir. Bu bağlamda, bütün sosyal medya mecraları için 2018’de yapılan genel bir araştırma sonucuna tarafından Türkiye; sahte habere en fazla maruz kalan ülkeler kategorisinde yüzde 49 ile birincil sırada yer almaktadır. Bütün dünyanın sahte hesaplarla başı ağrımaktadır”

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.