DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 15°C
Az Bulutlu
İstanbul
15°C
Az Bulutlu
Pts 17°C
Sal 17°C
Çar 19°C
Per 21°C

Apple’ın iPhone’dan daha fazla satan ürünü

03.03.2020
A+
A-

Kablosuz kulaklık pazarını domine eden Apple’ın AirPods’ları kendi çapında yeni bir rekor kırdı. Geçen yıl 6 milyar dolarlık bir gelir elde eden AirPods, bu sene de aynı ivmeyle devam ederse 15 milyar dolarlık satış hedefine ulaşabilir.

Şirketin bu yıl toplam 85 milyon adet AirPods satması bekleniyor. Geçen yıl 60 milyon adet AirPods satan Apple, bu ürünü ile iPhone satışlarını geçmeyi başardı. Teknoloji devi için önemli bir yatırım aracı haline dönüşen AirPods, en son çıkan modeli ile de pazarı altüst etmişti. İşler bu şekilde ilerliyor olsa da fiyatların çok yüksek olması, Apple’ı olumsuz bir şekilde etkiliyor

Apple, iPhone satışlarının yanı sıra kulaklık satışlarından da oldukça yüksek gelirler elde ediyor. Analistlere göre bu yükseliş trendinin aşağı yönde seyredeceği günler gelecek olsa da Apple hem liderliği göğüslemeye devam ediyor hem de satış rakamlarıyla kendi rekorunu kırıyor.

Apple’ın AirPods modelleri için yapılan birçok yorum da bulunuyor. Birçok yeniliğin bu kulaklıklarda yer almadığı söyleniyor. Samsung’un Galaxy Buds ile Apple’a yetiştiği görülüyor.

Samsung Galaxy Buds kulaklıkları daha uygun fiyatlı olmasıyla ve daha uzun bir pil ömrü sunmasıyla AirPods modelinden daha farklı bir izlenime sahip. Yani Apple her ne kadar bu pazarı domine etse de yine de önemli rakipleri hemen ardında yer alıyor diyebiliriz.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.