DOLAR 32,2039
EURO 35,0603
ALTIN 2.471,45
BIST 10.158,63
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Per 21°C
Cum 22°C
Cts 24°C
Paz 23°C

Google haksız rekabet yapıyor mu?

04.09.2019
A+
A-

ABD’de hem Demokratlar hem de Cumhuriyetçiler tarafında anlaştıkları ender konulardan olan tek bir şirketin interneti ve teknoloji kontrol ettiği konusundaki endişeleri konuşuluyor.

Yine bu yazın başlarında antitröst alt komitesi Amazon, Apple, Facebook ve Google‘dan yöneticiler ile görüşme gerçekleştirdi. Mayıs ayına gelindiğinde Adalet Bakanlığı’nın Google’a yönelik bir antitröst soruşturması başlatacağı öğrenildi.

Google açılan soruşturmalar ile ödediği meblağlar ile oldukça konuşuluyor. Bu soruşturma ile nasıl bir rakam ödeyeceği bilinmiyor.

Konuya dair Google sözcüsü Jose Castaneda yaptığı açıklamada şu sözler dikkat çekti:

“Google’ın hizmetleri her gün insanlara yardım ediyor, tüketiciler için daha fazla seçenek oluşturuyor ve ülke genelinde binlerce işi ve küçük işletmeyi destekliyor. İşimiz ve dinamik teknoloji sektörüyle ilgili soruları yanıtlamak için avukatların geneli dahil düzenleyicilerle yapıcı bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz. ”

Şimdilik geleceği düşünülen soruşturmanın ne gibi sonuçlar doğuracağı belli olmasa da 9 Eylül’den sonra bu pürüzler de düzelecek gibi duruyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.