DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 18°C
Parçalı Bulutlu
İstanbul
18°C
Parçalı Bulutlu
Paz 19°C
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C

Lamborghini satılığa mı çıkıyor?

13.10.2019
A+
A-

Şirketin Lamborghini’yi satış çıkartmasının arkasındaki asıl neden olarak, elektrikli otomobil sektörüne yapacağı yatırımlar için ihtiyacı olan sıcak para olduğu söyleniyor.

Lamborghini’nin satılması durumunda elde ettiği gelir ile birlikte elektrikli otomobillere çok daha ciddi yatırımlar yapmayı planlayan Volkswagen, 2030 hedeflerine daha emin adımlarla ilerlemek istiyor.

2030 yılına kadar 220 milyar dolarlık market değeri hedefine ulaşmayı planlayan Volkswagen’in market değeri, şu anda yaklaşık 90 milyar dolar.

11 milyar dolar değerindeki Lamborghini’nin satışının gerçekleşmesinin ardından gelen bütün parayı elektrikli otomobillere yatıracağını varsayarsak, elektrikli otomobil sektöründe Volkswagen’in çok ciddi atılımlar atacağını öngörmek çok da zor olmayacak.

Audi TT küllerinden elektrik ile doğacak

Audi, 20 sene önce üretimine başladığı heyecan verici spor araba modelinin fişini çekiyor. Günümüzde ilgi gösterilmeyen bir otomobil olan Audi TT yerini tam elektrikli bir SUV’a bırakıyor.

Şirketin bünyesinde bulunan birçok marka arasından neden Lamborghini’yi seçtiği bilinmiyor. Fakat analistlerin birçoğuna göre bu seçimin asıl nedeni, Lamborghini markasının başarısızlığı değil.

Markanın satılması en kolay otomobil markalarından birisi olarak kabul edilmesinde yattığı düşünülüyor.

Bu durum şu anda her ne kadar söylentiden ileriye gidememiş olsa dahi, Volkswagen‘in daha önce yaptığı elektrikli otomobil yatırımları ve açıkladığı 2030 hedefleri göze alındığında oldukça muhtemel bir hamle olarak göze çarpıyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.