DOLAR 32,5592
EURO 34,9748
ALTIN 2.448,66
BIST 9.716,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 20°C
Az Bulutlu
İstanbul
20°C
Az Bulutlu
Cum 19°C
Cts 16°C
Paz 17°C
Pts 18°C

Elon Musk’ın küresel ve ücretsiz yeni hamlesi! Son 10 gün içinde solunum cihazları hakkında çok sayıda gelişme yaşandı. Dün ise Elon Musk, oldukça …

01.04.2020
A+
A-

Tesla CEO’su Elon Musk Salı günü yaptığı açıklamada, şirketinin FDA onaylı, ekstra solunum cihazlarına sahip olduğunu ve Corona virüsü ile mücadele etmek için daha fazla tıbbi ekipmana ihtiyaç duyan dünya çapındaki hastanelere bunları ücretsiz olarak göndereceğini açıkladı.

Elon Musk

Solunum cihazlarının, dünya çapındaki Tesla teslimat bölgelerinden hastaneye gönderileceğini söyleyen Musk, bu cihazlar için bir şart koştu. Musk, bu solunum cihazlarının sadece acil hastalar için kullanılmasını istiyor.

We have extra FDA-approved ventilators. Will ship to hospitals worldwide within Tesla delivery regions. Device & shipping cost are free. Only requirement is that the vents are needed immediately for patients, not stored in a warehouse. Please me or @Tesla know.

— Elon Musk (@elonmusk) March 31, 2020

ABD, insanları izleyen bir portal oluşturacak

ABD yeni hamlesi, akıllara Black Mirror’a uygun yeni bir senaryo getiriyor. Hükümet, Corona virüsün yayılımını incelemek için insanların cep telefonu verilerini kullanmaya başladı.

Tesla CEO’su Elon Musk, 21 Mart’ta bir hafta içinde 1.000 solunum cihazı teslim edeceğini söylemişti. Musk geçen hafta, Çin’den 1.245 adet, FDA tarafından tıbbi durumlarda kullanım için onaylanmış solunum cihazlarını aldığını açıklamıştı. Bunlardan 1.000’ini Los Angeles’taki hastanelere bağışlayarak geri kalanını Corona virüsü vaka sayısının yükseldiği New York’a göndermişti. Nihayet bu solunum cihazları, dün, Los Angeles ve New York’a gelerek sağlık çalışanlarına ulaştı.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

Sitemizde yayınlanan haberlerin telif hakları gazete ve haber kaynaklarına aittir, haberleri kopyalamayınız.