Kuzugöbeği Mantarının Faydaları Nelerdir?
Çoğu hastalığın şifası doğanın kendisinde saklı. Şifa kaynağı olan besinlerden biri de kuzugöbeği mantarı. Peki kuzugöbeği mantarının faydaları neler? Kuzugöbeği mantarı hangi hastalıklara iyi geliyor? Detaylar haberimizde…
Kuzugöbeği mantarı görünüş olarak yumurtayı andıran bir şekle sahiptir. Bu mantarın delikli bir yapısı bulunmaktadır. Kırmızıdan sarıya çalan rengiyle kendine özgü bir renk geçişine sahip olan bu mantar hoş bir kokuya da sahiptir.
HER DERDİN DEVASI KUZUGÖBEĞİ MANTARI!
1 adet kuzugöbeği mantarı neredeyse 1 kilogram kırmızı etten alınabilecek proteine denktir. Kuzugöbeğinin içerisinde proteinin yanı sıra B1,B2 ve C vitaminleri ve kalsiyum, potasyum, sodyum, çinko mineralleri de bulunuyor. Bu sayede antioksidan özellikler taşıyan kuzugöbeği mantarı, bağışıklık sistemini güçlendiriyor.
Bin bir faydası olan bu mucizevi bitki zihin açıcı olarak tanımlanıyor. Kuzugöbeği mantarı, kişinin vücudunda demir eksikliğine bağlı olarak oluşan kansızlık problemine de şifa…
Grip, nezle gibi hastalıkların yanı sıra güçlü antioksidanları sayesinde birçok kanser türüne karşı da vücudu koruyor. Kan şekerinin dengelenmesinde aktif bir rol oynayan kuzugöbeği mantarı, bu özelliğiyle diyabete iyi geliyor.
Kan dolaşımının sağlıklı bir şekilde sürmesini sağlayan kuzugöbeği mantarı kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı gibi çeşitli kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudumuza fayda sağlıyor.
Göz sağlığına da olumlu etkileri olan bu mantar katarakt problemi başta olmak üzere birçok problemi çözüyor.
Kırmızı et kadar yüksek protein içeren kuzugöbeği mantarı bilhassa Fransız yemeklerinde sıkça yer bulmaktadır. Kuzugöbeği mantarı tüketilirken dikkat edilmesi gereken önemli hususlardan biri de porsiyon kontrolü ile yenmesidir. 100 gramlık bir kuzugöbeği mantarı sadece 31 kalori içermektedir.
KUZUGÖBEĞİ MANTARI KAVURMASI
Kuzugöbeği mantarı malzemeleri:
– 1 kilo kuzu göbeği mantarı
– 2 yada 3 büyük boy kuru soğan
– Sıvı yağ
– Tuz
Kuzugöbeği mantarı kavurması için; Kuzugöbeği mantarlarını tuzlu suyun içerisinde 15 dakika bekletin. Tuzlu suyun ılık bir halde olması gerekmektedir. Bekletme işleminin asıl amacı mantarın içerisinde kum var ise bu kumu yok etmek. Kuzugöbeği mantarının temizlendiğine emin olunduktan sonra suyun altında bir güzel yıkayın. Sıra mantarları doğramaya geldi, çok büyük olmayacak şekilde mantarlarınızı doğrayın sonrasında da soğanı doğrayın. Pembeleşinceye kadar soğanı kavurun ardından da kuzugöbeği mantarlarını ilave edin. Kuzugöbeği mantarı ilk başta sulanacak ardından da suyunu çekecektir. Dilediğiniz miktarda tuz ilave edebilirsiniz. Mantar kavurmasının hazır olduğunu ses gelince anlayabilirsiniz. Et kavurmasında olduğu gibi mantar kavurmasından da sesler gelmektedir. Afiyet olsun!