Adana’da Aşırı Sıcaklar Nedeniyle İhtiyaç Sahibi Ailelere Vantilatör Dağıtıldı
Adana’da aşırı sıcaklar nedeniyle ihtiyaç sahibi ailelere vantilatör dağıtımı yapıldı, serinleme ve konfor sağlayarak yaşam kalitesini artırmayı amaçlıyor.
Türkiye’nin en sıcak illerinden biri olan Adana’da, yüksek sıcaklıklar nedeniyle pek çok vatandaş zor günler geçiriyor. Özellikle maddi durumu iyi olmayan aileler, aşırı sıcakların olumsuz etkilerini hafifletmek adına çeşitli çözüm arayışlarına girdi. Bu noktada, toplumun dayanışma ruhunu gösteren Ogün Abi Derneği devreye girdi ve ihtiyaç sahibi ailelere destek olmaya başladı.
Dernek, özellikle yaz aylarında artan sıcaklar sebebiyle evlerinde kliması veya vantilatörü olmayan ailelere, yaklaşık 100 vantilatör dağıtarak onların yüzlerini güldürdü. Bu yardım paketleri, hem çocukların hem de yetişkinlerin serinlemesine katkı sağladı ve sıcak havalarda yaşam kalitelerini artırdı. Gün geçtikçe artan talepler nedeniyle, dağıtımların devam edeceği ve kış aylarında da soba dağıtımı yapılacağı belirtildi.
Dağıtım ve Destek Çalışmaları
Ogün Abi Derneği Başkanı Ogün Sever Okur, yaptığı açıklamada, Adana’daki sıcak havaların özellikle bebekli ve çocuklu aileler üzerinde olumsuz etkiler yarattığını vurguladı. “Bizler de bu duruma kayıtsız kalamadık ve ihtiyaç sahiplerine ulaşmak için gece gündüz çalışıyoruz” dedi. Okur, özellikle evlerinde klima veya vantilatör bulunmayan aileleri tespit ettiklerini ve bu ailelere öncelik verdiklerini belirtti.
Yaz boyunca vantilatör dağıtımlarını sürdüreceklerini ve kış aylarında da soba dağıtımına başlayacaklarını ifade eden Okur, “Amacımız, her mevsim ihtiyaç sahiplerinin yaşamını kolaylaştırmak. Bu projelerimizle toplumumuzun dayanışma ve yardımseverlik duygularını pekiştirmeyi hedefliyoruz” dedi.
Mutlu Aileler ve Görüşler
Vantilatör alan aileler arasında 5 çocuk annesi Sevban Yılmaz ve 3 çocuk annesi Zeynep Abdullah da bulunuyor. Her ikisi de, kendilerine ulaşan bu yardımdan dolayı büyük memnuniyetlerini dile getirerek, “Bu sıcaklarda evimizde vantilatör olmaması çok zorluydu. Şimdi biraz nefes alabiliyoruz. Bu güzel destek için derneğe teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.
Yardımların, yaşam kalitelerini artırmasının yanı sıra, ailelerin yüzlerindeki mutluluğu da gözler önüne serdiği görüldü. Bu tür çalışmaların toplumda dayanışma ve yardımlaşma duygularını güçlendirdiği, ihtiyaç sahiplerinin yüzünü güldürdüğü açıkça ortaya çıktı.