Konya’da 4 Katlı Binanın Çökmenin Ardından Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor
Konya’da 4 katlı binanın çökmesi sonrası kurtarma çalışmaları sürüyor. Güncel gelişmeler ve detaylar için haberimizi takip edin.
Konya’da 4 Katlı Bir Bina Çöktü, Kurtarma Operasyonları Sürüyor
Konya’nın merkez Selçuklu ilçesinde, yüksek bir gürültüyle meydana gelen olayda, 4 katlı bir bina büyük ölçüde yıkıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine hızla çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Enkaz altında kalan toplamda 5 kişi olduğu bilgisi alınırken, ekipler tarafından ilk müdahaleler gerçekleştirildi.
Olayın ardından, güvenlik önlemleri alınarak çevre trafiğe kapatıldı ve vatandaşlar uzaklaştırıldı. Ekipler, enkaz altında kalan kişilere ulaşmak amacıyla titizlikle çalışmalarını sürdürürken, yapılan ilk tespitlerde, 2 kişiye canlı olarak ulaşıldı. Bu kişiler, sedye ile dikkatlice enkazdan çıkarılarak, ambulanslara taşındı ve hastaneye sevk edildi. Sağlık ekipleri, çıkarılan bu kişilerin durumlarının iyi olduğunu belirtti.
Çalışmalar devam ederken, bir kişinin daha çıkarılması için çalışmalar hızla sürdürülüyor. Ayrıca, enkaz altında kalan 2 kişi daha olasılığı üzerinde duruluyor ve kurtarma ekipleri, en iyi sonucu almak için yoğun çaba gösteriyor.
Bu üzücü olayla ilgili detaylar ve gelişmeler, İhlas Haber Ajansı tarafından 3. sayfa haberine yansıdı. Olay bölgesinde yaşam durumu ve kurtarma faaliyetleri yakından takip ediliyor.