DOLAR 32,3607
EURO 34,7711
ALTIN 2.402,02
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Az Bulutlu
İstanbul
19°C
Az Bulutlu
Cum 16°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

Eğitimli Köpeklerle Kovid-19 Testi

29.09.2020
A+
A-

Koronavirüs salgını Avrupa’da yeniden etkisini artırmaya devam ederken, Finlandiya’da Kovid-19’a karşı yeni bir tedbir hayata geçirildi. Finlandiya’da Helsinki Havalimanı’nda özel eğitimli köpekler Kovid-19 taşıyan yolcuları tespit etmek için kullanılacak. Helsinki Üniversitesi’ndeki veteriner hekimler aracılığıyla gerçekleştirilen ön testler neticesinde köpekler virüsü neredeyse yüzde 100 kesinlikle tespit edebileceğinin öne sürülmesinin ardından toplam 10 köpekten 4’ü havalimanında görev başında. Helsinki Havalimanı Direktörü Ulla Lettijeff gerçekleştirdiği açıklamada, ‘Bildiğimiz kadarıyla başka hiçbir havaalanı bu kadar fazla eğitimli köpeği koronavirüse karşı kullanmaya kalkışmadı’ ifadelerini kullandı.

Havalimanına gelen yolcular, bir mendil ile ciltlerini silecek ve sonra mendili bir bardağa koyacak. Bardakta mendili eğitimli köpek koklayarak Kovid-19 tespiti yapmaya çalışacak. Yolcuların gönüllü olarak katılacağı bu test, köpeğin sonuç bildirmesine bağlı olarak yolcu sağlık istasyonuna yönlendirilecek.

Eğitilmiş köpeklerin, henüz bulgu ve belirtiler ortaya çıkmadan, testlere göre çok daha küçük bir numuneden virüsü tespit edebildiği vurgulandı. Test ekipmanları virüsü tespit etmek için 18 milyon moleküle ihtiyaç duyarken, bir köpek, virüs tespiti için 10 ile 100 moleküle ihtiyaç duyuyor.

Son iki haftada 798 vaka tespit edilen Finlandiya’da, vaka sayıları bir önceki 2 haftalık döneme oranla iki kat artış gösterdi. Ülkede şimdiye kadar 9 bin 379 kişiye Kovid-19 tanısı konulurken, 343 kişi ise virüs sebebi ile hayatını kaybetti.

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs Kanserden Daha Zor

Koronavirüs Kanserden Daha Zor

Koronavirüs Kurallarına Uymayanlara Hapis Cezası

Koronavirüs Kurallarına Uymayanlara Hapis Cezası

Koronavirüse Karşı Arpa Çimi

Koronavirüse Karşı Arpa Çimi

Kovid-19 Tedavisinde Yeni Gelişme

Kovid-19 Tedavisinde Yeni Gelişme

İLİşKİLİ GALERİLER Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Bağışıklığı Güçlendiren Besinler

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Faydaları

Evcil Hayvan Sahiplenmenin Faydaları

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklığı Güçlendirmek İçin Hangi Besinler Tüketilmeli?

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

Bağışıklık Sistemini Güçlendiren 9 Besin

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.