DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 20°C
Per 18°C

Kimler Beyin Check-Up’ı Yaptırmalı?

08.09.2021
A+
A-

Kişinin bir kimliğe sahip olması, duygu ve işlevlerin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için sağlıklı bir beyne sahip olunmalı. Beyin sağlığını korumak için stresten uzak durmak başı çeken önlemlerden. Peki beyin Check-Up’ı nedir ve kimler?

2008 yılından bu yana başta Society for Neuroscience ve Dana Foundation olmak üzere sinirbilim ile ilgili uluslararası kuruluşlar önderliğinde her yıl Mart ayının 3. haftası Beyin Farkındalığı Haftası olarak kutlamaları yapılıyor. Üsküdar Üniversitesi NPİSTANBUL Beyin Hastanesi Nöroloji Uzm. Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, beyin sağlığının kişinin sağlıklı ve bağımsız bir biçimde yaşam sürmesi açısından oldukç önemli olduğunu ifade etti.

KİMLİK BENLİĞİNİZE SAHİP OLMAK İÇİN BEYİN SAĞLIĞI ÖNEMLİ!

Beyin sağlığı, kimlik ve benliğimize sahip olarak yaşamak, bellek, iletişim, duygular, beceri gibi çeşitli işlevleri sağlıklı ve bağımsız bir şekilde sürdürebilmek için önemli kabul ediliyor. Çünkü bu işlevler beyin tarafından ortaya konulan işlevlerdir.

50 YAŞ ÜZERİ BEYİN CHECK-UP’I ŞART

Kalbimizin ve diğer iç organların sağlığından emin olabilmek adına düzenli bir şekilde check-up yaptırmamız gerektiğini biliyoruz. Fakat beyin sağlığı için henüz bu tür bir kavram yerleşmiş şekilde değil. Araştırmalar ortalama 50 yaşın üzerinde bulunanların her yıl bu check-upı yaptırması gerektiğini ifade ediyor. Beyin check-upı genel kan ve idrar testlerinin üzerine MR, Beyin Haritalaması, Zihin Testleri ile birlikte Depresyon sorgulamasının yapılması sonucunda oluşuyor

BEYİN SAĞLIĞINI KORUMAK İÇİN NE YAPMAK GEREK?

Beyin sağlığını koruma maksadı ile genel sağlığa dikkat etmek gerektiğine dikkatleri çeken Prof. Dr. Oğuz Tanrıdağ, düzenli bir şekilde egzersiz yapmak, yoğun gerilimden uzak durmak, hobiler edinmek ve okumak ile birlikte yeni şeyler öğrenmek gerektiğine dikkatleri çekiyor.

Hipertansiyon, şeker hastalığı, yüksek kolesterol, obezite, kronik alkol kullanımı, depresyon, sınırlı ve dar çevrede yaşamanın beyin sağlığını tehdit altına alan faktörler arasında yer alıyor.

Bunlara ek olarak şu sekiz maddeyi temel alarak yaşamınızı sürdürmeye çalışın.

– Beyin gelişimi ve sağlığını destekleyen gıdaları tüketin.

– Türk kahvesinden vazgeçmeyin.

– Hayatınızda özel anları artırın.

– Beyninize 4 mevsimi yaşatın.

– Uyku düzeniniz tarlakuşu gibi olsun.

– Beyninizin yükünü kahkaha ile hafifletin.

– Tek başınıza bulmaca çözmenin yanında sosyal aktivitelere de ağırlık verin.

– Beyninizi sporla güçlendirin.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.