DOLAR 32,3848
EURO 34,7777
ALTIN 2.395,86
BIST 10.208,65
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
19°C
Hafif Yağmurlu
Cum 17°C
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C

KANKA Derneği, Erciyes Üniversitesinde 600 Çocuğa Kemik İliği Nakli Yaptı

Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı Musa Karakükcü, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) 600’ün üzerinde çocuğa kemik iliği nakli yapıldığını bildirdi. Bir düğün salonunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “tanışma ve kaynaşma kahvaltısı” programı …

14.01.2024
A+
A-

Kansere Karşı Birlikte Derneği (KANKA) Başkanı Musa Karakükcü, Erciyes Üniversitesinde (ERÜ) 600’ün üzerinde çocuğa kemik iliği nakli yapıldığını bildirdi.

Bir düğün salonunda bu yıl ikincisi gerçekleştirilen “tanışma ve kaynaşma kahvaltısı” programı dernek gönülleriyle yapıldı.

Etkinlikte konuşan Karakükcü, KANKA Çocuk Hematoloji Onkoloji Hastanesinde çocukların tedavileri için büyük çaba ve emek sarf ettiklerini söyledi.

Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Karakükcü, şöyle konuştu:

“Erciyes Üniversitesinde 600’ün üzerinde çocuğa kemik iliği nakli yaptık. Bunların yaklaşık 130’u ‘haplo’ nakil dediğimiz dünyada en zor yapılan nakillerden. Bu nakiller yapılmadan önce çocuklarımızı kemoterapiyle tedavi ediyorduk. Tedavi olmadıkları zaman, ‘sana kemoterapi etki etmiyor, bundan sonraki hayatını artık evinde, ailenle yaşayabilirsin’ diyerek evine gönderdiğimiz vakalarımız vardı ama çok şükür haplo nakil bir çığır açtı. Şu anda Türkiye’de bunun öncüsü olan merkezlerden biri de bizim merkezimiz. 130 çocuğa haplo nakil yaptık. ‘Tedavi olamazsın’ denilen ve evine gönderilecek çocuklara nakil gerçekleştirdik. Bu çocukların yüzde 71’i şu an hayatta. Bu çocuklara öncelikle maddi manevi destek sonrasında kan bağışları ve bu işlere zaman ayırarak destek vermek bizim en büyük önceliğimiz.”

KANKA hastanesini merkez haline getirebilmenin önemli olduğuna aktaran Büyükkılıç, “Beyin göçünün şehrimize olmasını sağlayacak gayretin içerisinde bulunmak için çalışıyoruz ve bu konuyu biz sahipleniyoruz. Üzerimize ne düşüyorsa yapma konusunda meclislerimizden kararlarımızı alacağız ve en kısa süre içinde bu alanda öğretim üyesi ya da araştırmacı olacak meslektaşımızı, ülke dışına gönderilmesi gerekiyorsa gönderip masraflarını karşılayacağız. Bir yolu veya bir parkı daha sonra yaparız. Ama ‘kanser’ diye nitelendirilen hastalıkla boğuşan yavrularımızı elbette ki çok daha önemli.” ifadelerini kullandı.

Program sonunda katılımcılara plaket verildi.

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.