DOLAR 32,3395
EURO 34,8487
ALTIN 2.389,59
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

Kalp Hastalarında Risk Daha Fazla

27.03.2020
A+
A-

Coronavirüs salgını nedeniyle kalp-damar hastalarına uyarılarda bulunan Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, “Genel bulgu ve istatistikler, yaşlı ve kalp-damar hastalığı olanlarda COVID-19 nedeniyle ölüm riskinin en yüksek olduğunu gösteriyor. Daha önceden herhangi bir hastalığı olmayanlarda ölüm oranı yüzde 0,9 iken, kalp-damar hastası olanlarda ise ölüm oranı yüzde 10,5’tir.” dedi.

‘KALP-DAMAR HASTALARI REÇETELİ İLAÇLARINI KULLANMAYA DEVAM ETMELİ’

Kalp-damar hastaları için ilaç kullanımının çok önemli olduğunu söyleyen Kardiyolog, “Özellikle kan sulandırıcı ve ritim düzenleyiciler başta olmak üzere hastalar diğer reçeteli ilaçlarını da rutin düzende almaya devam etmelidir. Kalp damar hastalarının, mevcut reçeteli ilaçlarını kesmesi halinde kalp yetmezliği, kalp krizi ve inme riski artacaktır. Doktorunuz tarafından farklı şekilde tavsiye edilmediği sürece, ilaçlarınızı reçete edildiği şekilde kullanmaya özen gösterin.” dedi.

‘BİLİMSEL KANIT YOK’

Bilgi kirliliğine karşı da uyaran Prof. Özdemir, “Bilgi kirliliğinin oldukça yoğun olduğu bu dönemde, bilimsel olmayan bir dizi bilgi ortalıkta dolaşmaya devam ediyor. Bunlardan birisi de tansiyon ilaçlarının COVID-19 enfeksiyonuna neden olabileceği ile ilgiliydi. Yapılan araştırmalarda, ACE inhibitörleri ve anjiyotensin reseptör blokerlerinin (ARB’ler) şiddetli COVID-19 enfeksiyonu olasılığını artırdığı yönünde kanıt bulunmamaktadır. Bu gibi bilimsel olmayan bilgilere itibar edilmemelidir.” diye konuştu.

İLİşKİLİ HABERLER Gebelikte Kalp Hastalığı Ortaya Çıkabilir!

Gebelikte Kalp Hastalığı Ortaya Çıkabilir!

Kalp Hastalıklarına Sebep Oluyor!

Kalp Hastalıklarına Sebep Oluyor!

'Sigara İçenlerde Risk Daha Fazla'

‘Sigara İçenlerde Risk Daha Fazla’

Coronavirüs Öldükten Sonra Ciğerlerde Kalıyor!

Coronavirüs Öldükten Sonra Ciğerlerde Kalıyor!

İLİşKİLİ GALERİLER Koltuğa Bağımlı Yaşayanlar Dikkat! Kalp Hastalığı Riskini Yükselten 8 Faktör

Koltuğa Bağımlı Yaşayanlar Dikkat! Kalp Hastalığı Riskini Yükselten 8 Faktör

Dikkat! Kalp Hastası Olduğunuzun En Basit Belirtileri

Dikkat! Kalp Hastası Olduğunuzun En Basit Belirtileri

Kanser Riskini Yok Eden Besinler

Kanser Riskini Yok Eden Besinler

Coronavirüs Salgını İçin Korkutan Araştırma Sonucu

Coronavirüs Salgını İçin Korkutan Araştırma Sonucu

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.