DOLAR 32,3363
EURO 35,1873
ALTIN 2.247,37
BIST 8.718,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Sal 9°C
Çar 12°C
Per 12°C
Cum 13°C

Kaldirik Otu Nedir, Faydaları Nelerdir?

21.09.2021
A+
A-

Kaldirik otu, depresyon ve huzursuzluğa çözüm sağlar. Kaldirik otunun cesaretlendirici bir etki verdiği yaygın bir söylemdir. Kaldirik otunun yararları nelerdir? Kaldirik otu hangi hastalıklara iyi gelir? Detaylar haberimizde…

Kaldirik otu, iç sıkıntıları gidererek depresyon ve huzursuzluğa çözüm sağlar. Kaldirik otunun cesaretlendirici bir etki verdiği yaygın bir söylemdir. Eski zamanlarda cesaret versin diye askerlere yedirildiği rivayet edilirdi. Kaldirik otu rahatlatıcı özelliğiyle etkili bir doğal antidepresandır.

KALDİRİK OTUNUN FAYDALARI NELERDİR?

– İdrar yolları problemlerine fayda sağlar, iyi bir idrar söktürücüdür.

– Bademcik ve boğaz iltihaplanmalarına olumlu etkiler sağlar. 

– Uyku problemine iyi gelmektedir. 

– Vücudu toksinlerden arındırarak vücudu yeniler.

– Kaldirik tohumu yağı, sivilce ve çatlak izlerini gideren doğal bir yöntemdir.

KALDİRİK OTU NASIL TEMİZLENİR?

Kaldirik otunun kök kısımları ayrılır. Bir kaba sirkeli su eklenir ayıklanan otlar bu kapta yaklaşık 2 saat bekletilir. Saplar yıkanarak yaklaşık 50 dakika kadar iyice yumuşayıncaya dek haşlanır ardından da süzülür.

KALDİRİK KAVURMASI TARİFİ

Malzemeler:

– Yarım kilo haşlanmış kaldirik

– 3 tane büyük soğan

– 2 diş sarımsak

– 2 yumurta

– Bir miktar yağ

– Tuz

– 1 fiske karabiber

– 1 fiske pul biber

Hazırlanışı: Öncelikle soğanları ve sarımsakları doğrayın. Tavada pembeleşinceye kadar kavurun sonrasında soğanların içine 2 yumurta kırarak hızlıca karıştırın. Baharatları ekleyip sonrasında da kaldirikleri ekleyin. Karıştırın ve tuzu ekleyin. Afiyet olsun.

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.