DOLAR 32,2020
EURO 35,0069
ALTIN 2.504,53
BIST 10.643,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 23°C
Az Bulutlu
İstanbul
23°C
Az Bulutlu
Paz 23°C
Pts 23°C
Sal 25°C
Çar 22°C

Anoroksiye Nervoza Belirtileri

21.07.2020
A+
A-

Hem bedeni hem de zihni etkisi altında bırakan anoreksiya nervoza tedavi edilmediği takdirde kontrolden çıkılabilir ve ölüme dahi götürebilecek sonuçlar ortaya çıkabilir. Bu hastalığa yakalanan bireyler genelde çok zayıf olan kimselerdir. Ancak aynaya baktıkları zaman kendilerini şişman görmeleri ve böyle hissetmeleri sebebiyle daha fazla zayıflama çabası içine girmesi ve vücudun yemeği arzulaması ve yemek yemeyi düşünmemesi durumunda yakalanılan hastalık türüdür. Erken teşhis ve tedavi ile hafif atlatma olasılığı olan bu hastalık türünde, tedavi edilmediği takdirde de kemik erimesi, böbrek hasarı, kalp rahatsızlıkları gibi önemli sorunlar ortaya çıkabilmektedir.

Anoreksiya Nedir ve Anoreksiyaya Sebep Olan Şeyler Nelerdir?

Ailenizdeki bireylerin daha önce bu rahatsızlığı geçirmiş olan biri varsa, sosyal faktörler ve kişisel özellikler sırasında kilolu veya zayıf insanlarla kıyaslanarak psikolojik olarak baskı altında hissediyorsanız, bale, mankenlik, jimnastik gibi sürekli olarak fit kalabileceğiniz birtakım meslek ya da meslek gruplarına olan ilgileniyorsanız veya da ilgilendiğiniz meslek grubu sebebiyle dış görünüşünüzün oldukça iyi olması gerektiğini düşünüyorsanız, mükemmelliyetçi biriyseniz ve dış görünüşünüzünde Mükemmel olmasını istiyorsanız, her yediğiniz besin ürününün sizlere kilo olarak geleceğini düşünerek kaygı yaşıyorsanız, daha önce takıntılı, saplantılı veyahut bağımlı olabileceğiniz bir ilişkiyi sonlandırmış ve sevdiğiniz bir yerden ayrılmak zorunda kalmışsınız, duygusal bağımlılık hissettiğiniz birini kaybetmişseniz, bu hastalığa yakalanma ihtimaliniz var demektir.

1. Anoreksiya Hastalığının Belirtileri Nelerdir?

Öncelikle şunu söylemeliyiz ki bu hastalığa yakalanan kimseler bu hastalığa yakalandığını fark etmez ve bunu öğrendikleri takdirde de reddederler. Çünkü kilolu olduklarına düşünen bu insanlar ne olursa olsun bu düşünceden vazgeçmez ve bunu hissetmeye devam ederler. Özellikle çevrelerindeki bireyler tarafından tedavi süreçlerinin hızlı gelişmesi mümkün olan bu bireyler, sağlıklı zayıflama koşullarına nazaran daha ağır koşullarda zayıflama gösterebilirler. Kilo alma korkusu ile hiçbir şey yememeye başlayabilir ve normal kiloda kalmayı reddederler. En büyük belirtisi ise, çok zayıf olsalar bile, kilolu olduklarını düşünmelidir. Bu tür bireylerin günlük hayat standartları tamamen gıda üzerine odaklanmıştır ve bireyler hiçbir şey yememeye koşullanmıştır. Bu hastalığa yakalanan bireyler normal düzeyin üstünde spor yapar ve herhangi bir yemek yedikleri takdirde bilerek kusma veyahut idrar söktürücü ilaçlar kullanarak yediklerini vücuttan atma gibi eylemlerde bulunabilirler.

2. Bu hastalığa Yakalanan Kimseler Nasıl Tedavi Olmalıdır?

Yeme bozukluğu hastalığına yakalanan kimselerin en büyük tedavi yöntemi çevrelerinden gördükleri destektir. Psikolojik olarak bireyin yeteri kadar zayıf olduğuna ve güzel göründüğüne kişilerinin inandırılması durumunda bu hastalık sonlandırılabilir. Ancak bu tahmin ettiğimiz kadar kolay olmayacağı için bir danışmana veyahut uzmana gidilmesi tavsiye olunur. Bu hastalığı geçiren kimseler ve bu hastalığı geçiren kimselerin yanındaki bireyler aynı anda tedavi gördüğü takdirde bireylerin psikolojik durumlarında olumlu anlamda gelişmeler sağlanabilecektir.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.