DOLAR 32,3374
EURO 34,8108
ALTIN 2.390,60
BIST 10.276,88
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 19°C
Açık
İstanbul
19°C
Açık
Pts 21°C
Sal 24°C
Çar 19°C
Per 16°C

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Kızılay’ın sosyal hizmet merkezinde kalan Gazzelilerle bir araya geldi

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Kızılay’ın sosyal hizmet merkezinde kalan Gazzelilerle bir araya geldi ANKARA – Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye’ye tedavi amaçlı getirilen ve Türk Kızılay Şehit Serdar Önder Sosyal Hizmet …

01.03.2024
A+
A-

Türk Kızılay Genel Başkanı Yılmaz, Kızılay’ın sosyal hizmet merkezinde kalan Gazzelilerle bir araya geldi

ANKARA – Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz, Türkiye’ye tedavi amaçlı getirilen ve Türk Kızılay Şehit Serdar Önder Sosyal Hizmet Merkezi’nde misafir edilen Gazzelilerle bir araya geldi.

Yılmaz, İsrail’in Gaze’ye yönelik saldırılarının ardından Türkiye, Mısır ve İsrail koordinasyonunda Türkiye’ye tedavi amaçlı getirilen ve Türk Kızılay Şehit Serdar Önder Sosyal Hizmet Merkezi’nde misafir edilen Gazzelileri ziyaret etti. Yılmaz’a, Uluslararası Kızılay-Kızılhaç Dernekleri Federasyonu Başkanı Kate Forbes ve beraberindeki heyette eşlik etti. Burada konuşan Yılmaz, Tedavileri devam eden veya biten 12 gazzeli çocuğun annesi ile birlikte sosyal tesislere yerleştirildiğini ifade ederek, “Onlar burada bir aile oldular. Biz de bu ailenin bir parçası gibi hissediyoruz. Geldiğimiz zaman çocuklar günden güne değişmişler, onu görüyoruz. Buradaki Kızılay’dan gelen gönüllüleri, çalışanları abileri ve ablaları bilmişler. Biz geldiğimiz zaman pencerelerde karşılayıp, isimlerimizle hitap ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Gazze konusunda her şey daha iyiye gidiyor demek isteriz ama her gün farklı bir acıya uyanıyoruz”

“Evraklar tamamen hazır olduktan sonra Türkiye’ye geldik”

Lösemi hastası oğlu ile türkiye’ye geldiğini dile getiren Gazzeli Esmahan Abu Mustafa, “Gazze’deki hastanelerde tedavi görüyordu. Maalesef savaş dolayısıyla hastane servis dışı olduğu için tedavi alamadık. Çocuğumun durumu çok kritik olduğunda aradılar. Daha sonra sevk evraklarını başlattılar. Gerekli belgeleri hazırlayıp, bizim Refah Sınır Kapısı’na gitmemizi sağladılar. Refah Sınır Kapısı’ndan Mısır’a geçerek El-Ariş’e ulaştık. Burada 4 gün bekledik. Evraklar tamamen hazır olduktan sonra Türkiye’ye geldik. Oğlumun tedavisi Etlik Şehir Hastanesinde devam etti. Tedavi bittikten sonra çocuğum çok şükür iyileşti. Kızılay sayesinde burada konaklıyoruz” dedi.

“Oğlum orada yeterli tedavi göremediğinden dolayı gerekli tedavi için Türkiye’ye kabul ettiler”

Hemofili hastası oğluyla birlikte Türkiye’ye geldiğini ifade eden bir diğer Gazzeli Samah Abu Temeen, “Oğlum orada yeterli tedavi göremediğinden dolayı gerekli tedavi için Türkiye’ye kabul ettiler. Buraya ilk geldiğimizde temel olarak çocuğuma bütün tetkikleri tamamıyla yaptılar. Bu hastalık nadir olduğundan dolayı doktorlar her şeyi yaptılar” diye konuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER: , , , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.