DOLAR 32,2081
EURO 34,8604
ALTIN 2.444,95
BIST 10.218,58
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
14°C
Hafif Yağmurlu
Pts 18°C
Sal 18°C
Çar 20°C
Per 20°C

Koronavirüs Salgınında Kefire İlgi Arttı

09.08.2020
A+
A-

Kefirin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, Koronavirüs günlerinde kefir tüketilmesi gerektiğini söyledi. Mindan, ‘Kefir yetişkinlerin anne sütüdür diyebilirim. Özellikle bu süreçte günde en az 2 bardak içilmeli’ şeklinde konuştu.

KEFİRİ EVDE YAPIN

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi, bağırsaklardaki dost bakterilerin çoğalması, zekâ, kemik ve kas gelişimini destekleyen kefirin özellikle çocuklar çok faydalı olduğunu vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Mindan, ‘Kefir, sindirim sistemine huzur veriyor, anne sütünden sonra dost bakterilerin kaynağı, çok faydalı bir gıdadır’ dedi.

Hazır kefir tüketmek yerine evde yapmanın çok daha faydalı olduğunun vurgulayan Emin Mindan, ‘Atalarımız kefiri keçi sütünden yapıyorlardı. Öncelikle kaynak böyle olursa iyi olur. Anne babalar bildikleri yerden iyi süt bulabiliyorlarsa onu alarak evde kendileri kefir yapabilirler. Ayrıca bazı hazır mayalar var. Kefir mayaları diye geçiyor. Bu mayaları kullanarak evde rahatlıkla yapabilirler. Hazır alacaklarsa da özellikle homojenize süt olmamasına dikkat etsinler. Günlük pastörize sütten yapılan kefirleri hatta laktozsuz kefirleri alabilirler’ açıklamasında bulundu.

Kefirin yetişkinler için anne sütü kadar değerli sayılabileceğini söyleyen Mindan, ‘Kefir bağışıklık sistemini güçlendiren en önemli gıdalardan bir tanesi. Adeta büyüklerin anne sütü diyebiliriz. Kefirin içinde bizi birçok hastalığa karşı koruyacak gıdalar var. Aynı şekilde koronaya karşı da koruma özelliği olur. Bunun içerisine saf C vitamini koyarak içmek çok faydalı. Ama ayrıca C vitaminini alıp 3 kere, kefiri de günde en az 3 bardak içmekte fayda var’ şeklinde konuştu.

DOST BAKTERİLERE DİKKAT

Dost bakterilerin bağırsaklarda azalmasıyla farklı hastalıkların ortaya çıktığını ifade eden Dr. Mindan, ‘Fırsatçı mikroplar artığı zaman bağırsak geçirgenliği artıyor ve çok çeşitli sindirim ve sinir sistemini tutan hastalıklar ortaya çıkıyor. Dikkat dağınıklığı, uykusuzluk, hiperaktivite, konsantrasyon eksikliği, davranış değişikliği gibi sıkıntılar oluşuyor’ dedi.

İLİşKİLİ HABERLER Kafkasların Uzun Ömrünün Sırrı: Su Kefiri

Kafkasların Uzun Ömrünün Sırrı: Su Kefiri

Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor

Eklem Sağlını Korumanın Yolu Kefirden Geçiyor

Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi

Kefirli Mayasız Bazlama Tarifi

Kefirin Faydaları Nelerdir?

Kefirin Faydaları Nelerdir?

İLİşKİLİ GALERİLER Probiyotiklerin Bilinmeyen Yararları

Probiyotiklerin Bilinmeyen Yararları

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Süt Hakkındaki Bu Gerçek Herkesi Şaşırtıyor!

Her Gün Yoğurt Yemeniz İçin 5 Neden

Her Gün Yoğurt Yemeniz İçin 5 Neden

ETİKETLER: , ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.