DOLAR 32,4375
EURO 34,7411
ALTIN 2.439,70
BIST 9.915,62
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Az Bulutlu
İstanbul
16°C
Az Bulutlu
Paz 16°C
Pts 16°C
Sal 18°C
Çar 19°C

İzmir’de Gebelik Zehirlenmesi Geçiren Annenin 890 Gramlık Bebeği Sağlığına Kavuştu

İzmir’de, gebelik zehirlenmesi yaşayan annenin hamileliğin 30. haftasında 890 gram olarak dünyaya getirdiği bebek, zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu. İzmir’deki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, kız bebek bekleyen 32 …

22.03.2024
A+
A-

İzmir‘de, gebelik zehirlenmesi yaşayan annenin hamileliğin 30. haftasında 890 gram olarak dünyaya getirdiği bebek, zorlu tedavi sürecinin ardından sağlığına kavuştu.

İzmir’deki özel bir hastaneden yapılan açıklamaya göre, kız bebek bekleyen 32 yaşındaki Aslı Yıldız, hamileliğinin 30. haftasında konulan gebelik zehirlenmesi teşhisi sonrası hastaneye kaldırıldı.

Bebek ve annenin kurtarılması için erken doğum kararı alınması sonrası ailesinin Parla adını verdiği kız bebek, sezaryen yöntemiyle dünyaya geldi.

890 gram ağırlığında ve 36 santimetre boyunda doğan Parla bebek, gelişim geriliği ve solunum sıkıntısı yaşaması ve saturasyonunun da düşük olması nedeniyle kuvözde entübe edilerek yoğun bakım ünitesine alındı.

Yoğun tedavi sürecinin ardından boyu 46 santimetreye, ağırlığı 2 kilo 400 grama ulaşan Parla bebek, taburcu edilerek annesinin kucağına kavuştu.

Açıklamada değerlendirmelerine yer verilen Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Abbasgulu Baghirov, akciğer geliştirici ilaçla tedavi edilen, damardan beslenen Parla bebeğin sürekli uzman hemşire gözetiminde tutulduğunu bildirdi.

Anne Aslı Yıldız ise kızının hayatını sağlık ekibinin fedakar çabalarına borçlu olduğunu belirterek, “Tüm ekibe çok teşekkür ediyorum. 62 gün çok zordu. İlk üç haftası Parla’nın durumunun kritik olmasından dolayı kötü bir dönemdi benim için. Bir bebek bekliyorsunuz, sonucunda böyle bir olay yaşanıyor. 62 gün görüyorsunuz ama dokunamıyorsunuz, elleyemiyorsunuz, yanınızda değil. Şimdi bebeğimle birlikte mutluyum, daha güzel günler bizi bekliyor.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Sağlık

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.