DOLAR 32,5976
EURO 34,7428
ALTIN 2.506,53
BIST 9.524,59
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 14°C
Yağmurlu
İstanbul
14°C
Yağmurlu
Cts 20°C
Paz 21°C
Pts 23°C
Sal 22°C

Çavdar Ekmeğinin Faydaları

20.09.2021
A+
A-

Çavdar tahılı unundan üretilen çavdar ekmeği, magnezyum, potasyum ve fosfor ve antioksidanlar dahil olmak üzere mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır.

Son yıllarda sağlıklı beslenmek isteyenlerin sıklıkla kullandığı çavdar lif,demir, protein, potasyum,mangan, kalsiyum,fosfor, magnezyum, B1 vitamini, folik asit, tiamin, niasin ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. Bu besin vitamin, mineral ve antioksidanlar kötü kolesterolü düşürmeye, kalp hastalıkları riskini azaltmaya, kanser ve diyabeti önlemeye yarar sağlamaktadır.

Çavdar tahılı unundan üretilen çavdar ekmeği, magnezyum, potasyum ve fosfor ve antioksidanlar dahil olmak üzere mükemmel bir vitamin ve mineral kaynağıdır. Az işlenmiş bir tahıl olan çavdar ekmeği kan şekerinin daha iyi seviyede kalmasına, vücudun daha az yağ depolamasına yarar sağlar. Bunun yanında tansiyonu düşürmede, enflamasyon riskini azaltmada da oldukça etkilidir.

ÇAVDAR EKMEĞİNİN FAYDALARI

– Çavdar ekmeği, kalp ritim bozukluğu yaşayan kişilerde bu problemin ortadan kaldırmasına yardımcı olur.

– Çavdar ekmeği içeriğindeki yüksek lif oranından dolayı uzun süre tok tutarak kilo vermeye yardımcı olur.

– Çavdar ekmeği zengin bitki lifleriyle vücudun kan dolaşımını rahatlatmaktadır.

– Çavdar ekmeği kabızlık sorununu çözmektedir.

– Çavdar ekmeği, safra kesesi taşlarının oluşumunu önlemeye yardımcıdır.

ETİKETLER:
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.