Belarus’ta Kaza Geçiren TIR Şoförü Türkiye’ye Getirilsin İsteği
Belarus’ta kaza geçiren TIR sürücüsünün Türkiye’ye getirilebilmesi için kamuoyu ve yetkililerden çözüm talebi. Detaylar için tıklayın.
Arızayı kendi çabasıyla gidermek isterken aracının üzerinden düşen Belarus’ta çalışan TIR şoförü Yılmaz Eker (56), 40 gündür yoğun bakımda tedavi görüyor. Ailesi, Türkiye’ye getirilebilmesi için yardım talebinde bulunuyor.
Reyhanlı’da ikamet eden Eker, Belarus’a yük götürdüğü esnada aracında meydana gelen arızayı kendisi çözmeye çalıştı. Bu süreçte arıza giderilirken TIR’ın üzerinden düşen Eker, çevredeki insanların haber vermesiyle ambulansla Belarus Brest Klinik Bölge Hastanesi’ne götürüldü. Şu an bilinçsiz durumda yoğun bakımda tedavisi sürüyor.
Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde yaşayan kardeşi Cevdet Eker, ağabeyinin Türkiye’ye getirilmesi için yardım talebinde bulundu. “Kardeşimin Türk hekimleri tarafından tedavi görmesini istiyoruz,” diyen Ağabey, ambulans uçakla transfer talebinde bulunduğunu ancak imkânsızlıklar nedeniyle bu seçenek için devlet yetkililerinden yardım beklediklerini belirtti. Sağlık ve Dışişleri Bakanlığı’na iletilen taleplere cevap ve ilgi beklediklerini söyledi.
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Sağlık Kaynak: Haberler.com