DOLAR 32,3475
EURO 34,9394
ALTIN 2.410,01
BIST 10.214,71
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 16°C
Hafif Yağmurlu
İstanbul
16°C
Hafif Yağmurlu
Cts 18°C
Paz 20°C
Pts 21°C
Sal 24°C

İyileşmesi için Ganj Nehri’ne sokulan kanser hastası çocuk boğularak öldü

Hindistan’da,kanser teşhisi konan beş yaşındaki bir çocuk, ailesinin kendisini iyileşeceği umuduyla Ganj Nehri’ninkoydu. Uzun süre suyun içinde kalan çocukboğularak yaşamını yitirdi. Polis, lösemili çocuğun, ailesi tarafından nehirde suya batırılması …

25.01.2024
A+
A-

Hindistan’da,kanser teşhisi konan beş yaşındaki bir çocuk, ailesinin kendisini iyileşeceği umuduyla Ganj Nehri’ninkoydu. Uzun süre suyun içinde kalan çocukboğularak yaşamını yitirdi. Polis, lösemili çocuğun, ailesi tarafından nehirde suya batırılması sonucu hayatını kaybettiğini belirtti.

Aile, Salı günü Delhi’den çocukları için dua etmek ve geleneksel bir tören düzenlemek üzere Haridwar şehrine doğru yola çıktı.

Taksi şoförü, çocuğun ebeveynleri ve yerel medya tarafından teyzesi olarak tanımlanan bir kadın yakını ile birlikte olduğunu ifade etti.

Şoför, çocuğun “son derece hasta” göründüğünü ve başkentteki doktorların çocuğu tedavi etmekten vazgeçtiklerini söyledi.

Bu durum, aileyi başka önlemler almaya itti. Paylaşılan videoda, aile üyeleri çocuk için dua ederken teyzenin çocuğu uzun süre suyun altında tuttuğu görülüyor.

Çevredekiler, ailenin çocuğu suyun altında tutmaya devam ettiğini gördüklerinde müdahale etmeye çalıştı, ancak aile direndi. Video, ‘teyze’nin çocuğu sudan çıkarmaya çalışan izleyicilere saldırmaya çalıştığını gösteriyor.

Çocuk sudan çıkarıldı ve hastaneye götürüldü, ancak doktorlar resmi olarak öldüğünü açıkladılar. Bir klipte ‘teyze’, çocuğun tekrar hayata döneceğini iddia etti.

Aile üyeleri sorgu için gözaltına alındı. Haridwar şehri polis şefi Swantantra Kumar, “Görünüşe göre çocuğu buraya getirdiler çünkü Ganga snan [temizleme], onu iyileştirecekti” dedi.

Ganj Nehri, Hinduizm’de dini ve kültürel bir öneme sahip olup, inananlar tarafından kutsal kabul edilir. Nehir, manevi özelliklere sahip olduğuna, günahları temizleyebileceğine ve kirleri emebileceğine inanılır. Bu olay, sadece bir çocuğun yaşamını yitirmesiyle sınırlı olmayıp, aynı zamanda ülkedeki geleneksel inançlar ile modern sağlık sorunları arasındaki gerilimi yansıtan bir trajedi olarak öne çıkıyor.

Kaynak: SonDakika.com / Dünya

Haberler.com

ETİKETLER: ,
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.