DOLAR 32,2743
EURO 34,6310
ALTIN 2.413,23
BIST 10.045,74
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
İstanbul 17°C
Az Bulutlu
İstanbul
17°C
Az Bulutlu
Per 19°C
Cum 17°C
Cts 19°C
Paz 20°C

Araştırmalara Göre Ozon Gazı Kovid-19’u Yok Edebiliyor

21.02.2021
A+
A-

Son dönemde bir rahatsızlığı ya da oluşan yarayı tedavi amacıyla sık sık uygulanan Ozon gazının kişileri Kovid-19’a karşı korumada ve virüsü yok etme konusunda başarılı olduğu tespit edildi.  

Independent Türkiye’nin Jerusalem Post gazetesine dayandırdığı haberine göre, Kovid-19’la ve bu virüsün yüzeylerde saatlerce aktif kalma eğilimiyle ilgili önceki çalışmalara dayanarak İsrail Tel Aviv Üniversitesi’nde yürütülen araştırma, yaygın olarak kullanılan bir antibakteriyel ve antiviral içerik olan ozonun düşük konsantrasyona maruz kaldıktan sonra bir yüzeyi etkili biçimde sterilize edebileceğini ortaya çıkardı.  

GÜÇLÜ BİR OKSİDAN VE DEZENFEKTAN 

Araştırmacılar, en çok da atmosferde yer almasıyla ve zararlı morötesi ışınları engellemesiyle bilinen ozonun, aynı zamanda su ve atık su arıtımında kullanılan güçlü bir oksidan ve dezenfektan olduğunu belirtti. Çalışmayı yürüten ekip, bu mekanizmaları kullanarak süreci kopyaladıklarını ve koronavirüsü yok etmeyi başardıklarını açıkladı. 

Araştırmaya başkanlık eden Dr. Ines Zucker, ‘Gaz halindeki ozon, elektrik boşalımıyla, oksijen gazından üretiliyor. Şimdi ilk defa, corona virüsle mücadelede de epey etkili olduğunu kanıtlamayı başardık’ ifadelerini kullandı.  

Zucker, ‘Bunun yaygın dezenfektanlara göre avantajı, hızlı bir şekilde ve halk sağlığını tehlikeye atmadan, sadece maruz kalan yüzeyleri değil bir odadaki nesneleri ve aerosolleri de dezenfekte etme yeteneğidir’ dedi. 

Çalışmanın bulguları, Environmental Chemistry Letters adlı akademik dergide yayımlandı. 

İLİşKİLİ HABERLER Koronavirüs DSÖ’yü Birbirine Kattı

Koronavirüs DSÖ’yü Birbirine Kattı

Koronavirüs Aşısı, 2. Dozdan Sonra Bulaşıcılığı Azalttı

Koronavirüs Aşısı, 2. Dozdan Sonra Bulaşıcılığı Azalttı

Bill Gates’ten Mutasyona Karşı Üçüncü Doz Aşı Uyarısı

Bill Gates’ten Mutasyona Karşı Üçüncü Doz Aşı Uyarısı

Ozon Gazı Nedir?

Ozon Gazı Nedir?

İLİşKİLİ GALERİLER Malatya’daki Koronavirüs Vaka Sayılarında Korkutan Artış

Malatya’daki Koronavirüs Vaka Sayılarında Korkutan Artış

Koronavirüsle Mücadelede 'Yerinde Karar' Dönemi!

Koronavirüsle Mücadelede ‘Yerinde Karar’ Dönemi!

Koronavirüs Salgınında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

Koronavirüs Salgınında Yeni Dönem Bugün Başlıyor

Koronavirüs Ölümleri Sebebiyle İnsanlar 16 Yıl Daha Az Yaşıyor

Koronavirüs Ölümleri Sebebiyle İnsanlar 16 Yıl Daha Az Yaşıyor

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.